japon balığı - kararma ve dipte durma


h117Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2007
Mesaj: 3
h117Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 20:44
Japon balıklarımdan ikisini böyle kaybetmiştim. Şimdi bir balığımda daha olmaya başladı. Solungaç kapağında ve gövdede kararma başlıyor ve balık sürekli dipte bir köşede duruyor; ıspanak verince geçmedi. Yardımcı olursanız sevinirim. (Su değişimi dip çekimi haftada bir, 70 lt 6 japon, 2 cüce vatoz, 2 çöpçü)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koi-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 1494
Koi-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Şubat 2008 20:54
 
  Selamlar;
 
   Dip çekimi yapıyorum derken kumu karıştırarakmı yoksa sadece dipten sumu çekiyorsunuz?
 
  Bu olay ıspanakla alakalı değil sadece hastalığın ilerki saflarında kabızlık çekebilir bu ayrı.
 
  Şimdi japon balıklarındaki kararma sudaki amonyak miktarının yüksek olmasıyla alakalıdır. Suyunuzu çekersen dipten kumu karıştırarak çekmenizde yarar var. Ve üstüne koyduğunuz suyu nasıl koyuyorsunuz? Dinlendirilmiş mi direkmi çeşme suyumu?
 
Ve amonyağın oluşmasının etkenlerinden biride fazla yem miktarının suya salınımı ve filtrenin pek etkili olamamasıdır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir