Japon balıkları birbirine neden saldirir:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
+1: [T]215859,Japon İdris[/T]
Arkadaşlar boş yere hacim tartışmalarına girmeyelim,bu işin bizse göresi yoktur.Bu işin ehilleri bunu zaten belirtmişler.İnternetten arama yaparak dahi bu bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.En basiti üyesi olduğumuz bu sitede japon balıklarının tanıtımı olan konuya bakarsanız kaç litre gerekli olduğunu görebilirsiniz. |
Bide ideal 10 galon ((45 lt )) demissiniz.Balik basina..
8*45=360 litre eder . Fazlasiyla fazlasiyla fazlasiyla yeterli olacaktir.
+1: [T]215859,Japon İdris[/T]
Japon başına 45 litre ilk duyduğum zaman bana da çok fazla gelmişti. Ben de sizin gibi 10 balık baksam 450 litre lazım neredeyse yarım ton diye düşünerek abartılı bulmuştum. İşim gereği çok sık yurtdışına çıkıyorum ve gittiğim her yerde ilk aradığım mekan bir akvaryumcu. Şimdi burada yabancı özentiliği yapmak istemiyorum lütfen yanlış anlaşılmasın ama adamlar gerçekten bu işi çok çok daha bilimsel yapıyor. Ben de dahil bize abartı gelen bu litreler onlar için çok sıradan. Orada 4-5 tonluk akvaryumlar satılıyor. Hatta sadece bu akvaryumların bakımını yapmak için özel akvaryum temizleme şirketleri var. Yani şurası açık ki biz çok ayrı bir frekanstayız. 45 litre konusunda aldığım bir cevabı sizinle paylaşmak istiyorum. "Sağlıklı ve erişkin (25-30cm.) bir japon balığı hacimsel olarak yaklaşık 2-3 litre yer kaplar ve 24 saat içinde sahip olduğu hacmin 2-3 katı kadar su kirletir. 48 saat içinde aynı hacimdeki suyu yaşayamayacağı denli kirletir. 5-7 günde bir %25-30 su değişimi ile bu balıkları sağlıklı tutmak için en az 10 galon(45litre) su gerekir. Su hacmi azaldıkça su değişimi sıklaşmalı filtrasyon hızlanmalıdır." Tekrar altını çizeyim, burada sadece duyduklarımı ve edindiğim fikirleri paylaşıyorum. Saygılar...