Japon Orandalarım Yumurtladı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 10:54
Teşekkürler.Ben üretme işini hiç istemedim, hatta üremesinlerde istedim, japonlarda çünkü büyük balık barındırmak zor, ama yumurtalar olunca, aldım ilgilenmiş oldum yumurtalarla, yavrular çıkti. Ben hep çöpçüler yumurtlardı çöpçü sandım, oysa japon yavruları çıktı büyüdükçe . Burayada tecrübelerimi yazdım üretmek isteyenler faydalansın diyerekten.
mesutok 2009-09-15 11:04:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 20:10
Peki Mesut bey merakımdan soruyorum yanlış anlamayın.Balıklarınızı (yavru ve büyük olanları) satmak veya takas yapmak içinizden geliyor mu?Hani başka bir türle devam edeyim düşüncesi.
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2009 10:04
İçimden hiç böyle bir şey gelmiyor, hele başka türle takas etmek, veyahut kar amaçlı satmak gibi. Anne babaları 4 tane onların akvarumuda dar sayılır 50 litre ama orada yıllardır sağlıklı bir şekilde yaşatabildim onları. Anne babalara, milyarlar teklif etsinler satmam. Ölecekleri güne kadar benimle yaşayacaklar. Bir tanesi 7 yaşına geldi, Yavrular şimdi minik ama onlarda bana yaklaşmaya yem istemeye başladılar, insana yaklaşmaya başladılar, benim ev çok dar, yeni bir akvaryum koyacak yer yok, eğerki olsa alırım bir 300-400 litrelik akvaryum yavrularıda kimseye vermem bakarım benim için zevk olur hiç sorunda olmaz. Yani evde yer almadığı için büyük bir akvaryum için, büyüdüklerinde yavruların rahatlığı sağlığı, iyiliği için o akvaryuma sığamaz olduklarında elden çıkarmayı düşünüyorum. Şimdi bilinçsizle heveslenip talip olan, sat bana diyen arkadaşlar var o halde ver diyenler var satmıyorum. Veririm iyi bakılmaz öle bilirler, yada yavruları atarlar büyük akvaryuma, büyük balıkların yanına, yem diye yer onu büyük japonlar onun için henüz erken, elden çıkarmak için.
mesutok 2009-09-16 10:23:43
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2009 16:59
Bu boya geldiklerinde renklenmeleri gerekmiyormuydu? Sanırım yeterli güneş ışığı göremedikleri için renklenememişler.
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2009 12:17
Teşekkurler arkadaşlar, gördüğünüz, yavru akvaryumu 15 litre balıklarda 1,5 cm falan, daha öncedende duyardım japonların zor yavruladıklarını, ben zorlamadım onları, yavru olsun istemezdimde ama, bende anlamadım herhalde hayatlarından memnunlar, neden olmasinlarki kendimden iyi bakiyorum onlara , 35 litrelik bir akvaryumda yumurtladilar, yumurtaları ayırdım büyüyorlar 105 günlük oldular, tül kuyruk ve bebekyüz meleziler. Tecrübelerimi bu konuda ayrıntılı yazdım sayfalarda, aynan uygularsanız başarıya ulaşmamanız mümkün değil.
mesutok 2009-11-02 13:56:20
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 11:52
[QUOTE=sinan m.d]Çok sevimliler maşallah, tebrik ederim. Renklendirme için sera-tetra-jbl özel yemler var, tavsiye ederim.
[/QUOTE]
Teşekkürler tavsiyeleriniz için ama, bu dediğiniz ürünler hep gdo (genetiği değiştirilmiş organizmalar), birazda para tuzağı içerir, hiç gerek yok canlılara vermeye, bir çokta yan tesirleri oluyor zararlı yönde bence, inanırmısınız, bu resimlerin üzerine bir hafta geçti renkleri biraz daha belirmeye başladı balıkların, bunlar yavru, yavaş yavaş gelişirler renklenirler, aceleye gerek yok, doğal yönden büyüyorlar, 5 ay içinde dahada güzelleşeçekler. Yeterki iyi besleyin, haşlanmış tuzsuz bezelye, ve kuru karides gelişmelerinde ve renklenmelerinde çok yardımcı.
Teşekkürler tavsiyeleriniz için ama, bu dediğiniz ürünler hep gdo (genetiği değiştirilmiş organizmalar), birazda para tuzağı içerir, hiç gerek yok canlılara vermeye, bir çokta yan tesirleri oluyor zararlı yönde bence, inanırmısınız, bu resimlerin üzerine bir hafta geçti renkleri biraz daha belirmeye başladı balıkların, bunlar yavru, yavaş yavaş gelişirler renklenirler, aceleye gerek yok, doğal yönden büyüyorlar, 5 ay içinde dahada güzelleşeçekler. Yeterki iyi besleyin, haşlanmış tuzsuz bezelye, ve kuru karides gelişmelerinde ve renklenmelerinde çok yardımcı.