Japon yumurtalari
Sabah kalktığımda akvaryumda bir koşuşturuma başlamış. Baktım ve işe gittim gelince baktimki; Akvaryumun icindeki süslerin üstünde yumurtaları gördüm. Hemen 15 lt lik akvaryuma kendi sularından doldurdum ve bütün süs eşyalarını küçük akvaryumuma aldım. Isıtıcıyı hava motorunu orayada taktım, galiba yalnızca 15 - 20 yumurta kurtarabildim . Bu gün sabah baktım iki yumurtanin içinde iki kara göz ve kıpırdamalar var . Bu kıpırdayan daha önce yumurtlayan bir balıktan olabilir. Bunlar kaç günde çıkıyo ve nasıl besleyeceğim? Eğer yaşarlarsa . Ilgilenlere simdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Müjde beni japonlar çıktı. Sabah kalktığımda iki tanesi yüzüp duruyordu . En iyisi doğal yöntem. Yumurtaları görünce alın iki gün sonra çıkıyor.
Uzun süredir siteye giremedim. tesekkür ederim .Arkadasim ama onlari malesef kaybettim . Bunun üzeri plastik cim seklinde süslerden aldim onu akvaryumun icine attim bir hafta sonra gene kosusturma basladi bir baktim üstünde bir kac yumurta gördüm ve hemen onu baska bir akvaryuma aldim. Inanmazsiniz 3 gün sonra tam 300 e yakin yavru cikti . Simdi 2 ayliklar ve gayet saglikli arada tek tük fire veriyorum ama(her su degisiminde ) genede bir sürü oldular , renklenme olmadi nasil olacak bilmiyorum. Yavrularin yasamasi artemia ve pudra seklindeki yem sayesinde özellikle artemia cok verin , o zaman cok sisman ve dayanikli oluyolar . Sormak istediginiz biseyler olursa her zaman yardimci olmaya calisirim , bende ecza arkadasim sayesinde onlari yasatabildim ama zor bisey cok ilgi istiyor.Yavru almak isteyenlere baliklari biraz protein agirlikli beslerse her zaman yavru alabilirler , benimkiler ayda yumurtluyolar ben yumurtalari almiyorum cünkü baska bir akvaryumum yok.