Japonlarda Kabızlığa Çare !!
Japon balıklarında kaliteli pul yemde bağırsakları rahatlatıyor.Örneğin Sera goldy mükemmel hazmedilen bir japon balığı yemidir.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yaww geçen yazdığını okumadan canlı yem alıp koyduydum hemde hepsini birden annemde ben koymadan önce yem vermişmiş balıklara o yüzden zaten çıkartmaya başlamışlardı ondan sonra canlı yemi görünce saldırdılar hemen bi yandan yediler bi yandan çıkardılar bende bişi olmaz diye canlı yemi çıkarmadım fakat 1,5 saat sonra balıklar KÜP gibi oldu ve bişi olmaz diyince yanlış dediğimi anladım canlı yemi çıkardım fakat canlı yemi almamdan sonra balıklar 4 saat boyunca çıkardılar çıkardılar :D akvaryumu ertesi gün temizlemiştim fakat nerdeyse camın diğer tarafını göremeyecek kadar bulanıklık olmuştu.Kanalizasyon suyu gibi suyun içinde balıklar yüzüyorlardı ve balıklarımın hepsi kabız olmuştu.Fakat bezelye ile kabızlığı hallettim.Suyuda bi daha temizledim şuan için fazla 1 sorun yok :D ama balıklarımın çok yemekten dolayı ölmediğine dua ediyorum :D
Tek tip beslenme, haşlanmış sebze vermemek ve protein açısından çok zengin olan ancak bünyesinde çeşitli bakterileri barındıran canlı yemler ile beslemek japon balıkları için büyük tehlike oluşturuyor.
Size tavsiyem kaliteli kuru yem ve haşlanmış sebze ile balıklarınızı beslemenizdir.
Saygılar.
Havuç ise iyice haşlandığında yumuşak bir hale geldiğinde az miktar verilebilir.Havuç içerisindeki maddeler sayesinde balığın rengine katkıda bulunur.Daha parlak ve canlı renklere kavuşur.
Japon balığınıza haşlanmış ıspanak,bezelye,kabak,havuç,tatlı kırmızı biber verebilirsiniz.
Saygılar.
Ancak bitki bakmayı düşünüyorsanız kesinlikle sert yapraklı bitkiler bakmanız gerekiyor. Japon akvaryumunuza başta Anubias olmak üzere Saz,Amazon ve Ricca türü bitkiler koyabilirsiniz.
Öncelikle Anubiası almanızı öneririm.Eğer bu bitki barınmazsa diğerlerini denemeyin.
Japon balıkları hakkında temel bilgilere ulaşmak için lütfen tıklayın. http://japonlar.akvaryum.com/
Saygılar.
Saygılar.
Anubias Bitkisi
http://www.akvaryum.com/bitki.asp?id=26&alt_kat=503
Saygılar.
Bakım kolaylıkları, az ışıkla yetinmeleri, dayanıklılıkları ve ilginç büyüme şekilleri nedeniyle Anubiaslar en sevilen akvaryum bitkileri arasında yer alır. Kalın ve sert yapraklı olmaları nedeniyle çoğu otçul balıklara dahi dayanırlar, diğer bitkileri yok eden bazı cichlid türlerinin akvaryumlarında barınabilirler. Kökleriyle taşlara ve köklere tutunarak büyüyebilirler. Başta dikilirken bir misina parçasıyla cisimlere tutturulabilirler. Sonradan kökleriyle kendileri tutunur. Kuma dikilirlerse kök ekseninin (rizom) gömülmemesine dikkat etmek gerekir; aksi halde çürüyebilir. Ara sıra su altında da çiçek açarlar. Çok yavaş büyüdükleri ve uzun ömürlü oldukları için yaprakları zaman içinde yosunla kaplanabilir. Yosunlanmaya engel olmak için az ışık, yosun yiyen balıklar ve salyangozlar çözüm olabilir.
Saolun Volkan Bey
Bugün 2 tane Pt Shop a gittim fakat canlı bitki yoktu. tekinden Mantar ilacı aldım Mikofish az önce akvaryuma attım inşallah hiçbir balığım ölmeden kurtulurum mantardan