Japonlarım Dibe Çoktü:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar
Japon balıklarının vucudlarınındaki kızarıkların sebebi akvaryumunuzdaki su koşullarının kötü olmasından kaynaklanır. Mesela iç filtreniniz sürekli çalıştırıyormusunuz? Suya salınım yapabilecek bir cisim var mı? kullandığınız ilaç metinel mavisi yani contra icthy sanırım bu ilaç beyaz benege iyi gelir size faydası dokunacağını sanmıyorum eher hastalıkları yoksa tabiki. Akvaryumunuz suyunun dengesinin oturması için su hazırlayıcısı kullanmanızda fayda var. Ayrıca yem ve yemleme şeklinizi sormuştum yanıt alamadım. Saygılar.
Sabahalrı granül yem, akşamları ise pond yem veriyorum yani günde 2 kez yemleme yapıyorum. İç filtreyi sürekli çalıştırmıyorum. Çünkü akvaryum küçük filtre çalışınca yoruluyorlar. En son 1 hafta önce %25 su değişimi yapmıştım.
İç filtre fazla dalgalanma yapıyorsa iç filtrenin hava füskürten yerini akvaryumun ön camına yöneltebilirsiniz eher yapmadıysanız. bond yemleri tavsiye etmiyorum büyük ihtimal bu yemi açık aldınız, içinde ne olduğunu kesin bilemeyeceğinizden güvenilen markalarının pul yemlerini tercih ediniz. ve yemlemeyi de 1-2 dk içinde bitirebilecekleri kadar atmanız yeterli.