Japonlarımda Beyaz Benek Mi Var?
Canlıdaki Belirtiler: Şu anda gayet canlı ve yeme geliyor. Hareketlerinde hiç bir tuhaflık yok.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 80 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 japon daha var. Diğer orandamda da çok az da olsa var gibi. Bir de küçük panda var. Onda varsa bile seçemedim. 2 de elma salyangozu. Tek bir dal anubias.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 20-21 derece ama akvaryum iş yerinde geceleri sıcaklık düşmesin diye seranın 200W ısıtıcısından taktım. Yine de gece sıcaklığını gözlem imkanım olmuyor.
Filitrasyon: Atman hf-600 dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryum yaklaşık 10 gün önce kuruldu. Ondan önce canlı doğuran tankıydı. Tankı temizleyip bir hafta kadar boş olarak çalıştırdım. İlk su değişimini cuma günü yapacaktım. Ayrıca dün küçük tankımdaki 2 elma salyangozunu bu tanka aldım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onun yerine bir kovaya bol tuzlu su hazırla 1 lt ye bir çorba kaşığı silme olsun, içine metilen mavisinide en üst sınırlarda koy ve balığı bunun içinde dayanabildiği kadar 10-20 dk tut, sürekli dözlemle balıkta bayılma gibi belirtiler görürsen hemen ana tanka al. Japonlarda sıcaklık artışı eğer hastalığı geçirmezse sıcaklık japonları zayıf düşürdüğünden hastalık dahada ilerleyip iç hastalıklar baş gösterebiliyor. Gözlemlerimle bunları edindim kesin doğru diye birşey söz konusu değil tabiki.
1- Akvaryuma eklemenizde iyi bir fikir ben resimde bitki gördüğüm için önermdim. Yoksa contra itchityo ilavı bu hastalıkta bir numaradır.
2- Benim söylediğim tedaviyi çekinmeden uygulayabilirsiniz, japon balıkları için dış hastalıklarda oldukça yararlıdır.
3- Su düzenleyici sadece yeni su koyulmuş ve su eklemesinde suyu adı üstünde düzenlemek içindir. Onun için bakteri kültürleri mevcut ama başka akvaryum varsa gerek yok.
İlacı ana tanka koyduğunuz için yapmanız gerekenler:
-ilaçtan sonraki 2. gün %30 dip çekimi yapmak sonraki günler %20 şeklinde 3-4 gün devam ederseniz iyi olur.
-Filtrenizin tüm parçalarını iyice yıkayın. Elyaf gibi malzeme ve karbon varsa bunları çıkartıp yenisi ile değiştirin.
-Karbon 5-7 gün filtrenizde bulunmalı böylece akvaryumda kalan kimyasallarıda uzaklaştırmış olacaksınız.
-Bahsettiğiniz hayalperestliği artık yapabilirsiniz, şelale filtrenizin içine ve akvaryumun içine diğer akvaryumunuzun pis gözlemlediğiniz süngerlerindn birini bolça sıkınız:).
Önlem olarak sıcaklığı 22 dereceye alın ısıtıcınızın. Sıcaklık oynamaları minimuma insin.
Birde beyaz benek hastalığı bir günde geçmez geçti diye bırakmayın yoksa başka hastalıklar baş gösterebilir, en az 3 gün tedaviye devam etmelisiniz. Balıklarınızın direncini arttırmak için bemiks ampül ilacından alıp yemlere damlatarak balıklarınıza yedirebilirsiniz.
Bu arada bey demeye gerek yok arkadaşlar:)