jebo/lifetech dış filtrelerde tıkırtı sorunu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumu kuralı 15 gün oldu ama su istediğim seviye gelmedi yanlardan bağtığım zaman halen bulanık gibi...5 gün önce dip çekimi yaptım 20 lt su değiştirdim.Dış filtrenin içindeki kömürün bi etkisi olabilirmi acaba daha hiç açmadım içini adamın kurduğu gibi...
[/QUOTE]Akvaryumun azot döngüsünün oluşum süresi 28 gündür ( en iyi şartlarda ) Karbon kömürü bu süreci uzatır. Dip çekimi yapmak başlı başına hatadır. Siz tam yeni oluşmaya başlamış bakterileri akvaryumdan çıkartmış oluyorsunuz.
Neyse fazla uzatmadan size tavsiyem;
Azot döngüsü konusunda bilgi sahibi olmanız.
Bu 28 günlük süreçte yapmamanız gerekenler şunlardır;
Dip çekimi, aşırı su değişimi, fazla yem kullanmak (haliyle artan amonyak miktarı balıkların yem yememesini sağlayacak ve bu konuda bilginiz yok ise daha fazla yem atarak işleri daha kötü hale getireceksiniz ) 1 haftadan fazla karbon kömürü kullanmak, su bulanıklaştı nasıl temizlerim gibi olmadık şekillere baş vurmak gibi.
Yapmanız gerekenler;
Havalandırmayı arttırın, yemlemeyi azaltın
Bu 15 günden sonraki 15 gün içinde bakteri oluşumu tamamlanarcak ( nitrosomanos ve nitrobacter )
ve akvaryumun suyu temiz olacaktır . Bakteri oluşumunun başladığını akvaryumunuzda gördüğünüz ilk yosunlaşma ile (kahverengi yosun) anlayabilirsiniz.
[/QUOTE]
Akvaryumu kuralı 15 gün oldu ama su istediğim seviye gelmedi yanlardan bağtığım zaman halen bulanık gibi...5 gün önce dip çekimi yaptım 20 lt su değiştirdim.Dış filtrenin içindeki kömürün bi etkisi olabilirmi acaba daha hiç açmadım içini adamın kurduğu gibi...
[/QUOTE]Akvaryumun azot döngüsünün oluşum süresi 28 gündür ( en iyi şartlarda ) Karbon kömürü bu süreci uzatır. Dip çekimi yapmak başlı başına hatadır. Siz tam yeni oluşmaya başlamış bakterileri akvaryumdan çıkartmış oluyorsunuz.
Neyse fazla uzatmadan size tavsiyem;
Azot döngüsü konusunda bilgi sahibi olmanız.
Bu 28 günlük süreçte yapmamanız gerekenler şunlardır;
Dip çekimi, aşırı su değişimi, fazla yem kullanmak (haliyle artan amonyak miktarı balıkların yem yememesini sağlayacak ve bu konuda bilginiz yok ise daha fazla yem atarak işleri daha kötü hale getireceksiniz ) 1 haftadan fazla karbon kömürü kullanmak, su bulanıklaştı nasıl temizlerim gibi olmadık şekillere baş vurmak gibi.
Yapmanız gerekenler;
Havalandırmayı arttırın, yemlemeyi azaltın
Bu 15 günden sonraki 15 gün içinde bakteri oluşumu tamamlanarcak ( nitrosomanos ve nitrobacter )
ve akvaryumun suyu temiz olacaktır . Bakteri oluşumunun başladığını akvaryumunuzda gördüğünüz ilk yosunlaşma ile (kahverengi yosun) anlayabilirsiniz.
[/QUOTE]
Benim filtre sıralaması başka sizinki başkadır. Bendeki su geçişi alttan yukarı doğrudur, sizinki ise yukarıdan aşağı doğrudur( tam tersi). Benim dizilişi örnek alabilirsiniz( fakat tam tersini yapmalısınız ). Beslediğiniz balık türüne uygun ise mercan koyabilirsiniz. Zira suyu ph ını arttıracaktır. Boş kalabilir.
İnce hortumun içindeki suyu boşaltmak gerekiyomuş yaptım şuanda sorunsuz çalışıyor...
Sayın hocam ağrı geçer endişelenmeye gerek yok. İyi veya kötü bu tarzda bir filtre edinmek bence akvaryumum var diyen bir kimse için şarttır.
Arkadaşlar ben filtreyi ilk defa temizledim fakat bir sorun oluştu.. Şimdi her elektrik kesintisinden sonra hava yapıyor ve su çekmiyor, yani müdahale gerektiyor... Şimdi ben evde yokken elektrik kesilse ve filtre susuz çalışmaya devam etse motorun yanma ihtimali yokmu? Bu durumun normal olduğunu sanmıyorum, sebebi ne olabilir?
Yeni mil de aldım, yeni pervane de aldım, çeşit çeşit malzemeler kesip taktım, tıkırtı bir türlü gitmedi. Neredeyse 1 senedir bilyasız kullanıyorum filtreyi. Hiç bir sakıncasını görmedim.