Kabuk
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2007 11:11
Benim kapluşumda da soyulmalar başladı herhalde büyüyor. Ben kendim soyduğumda biraz canı acıdı sanırım ısırmaya kalktı çünkü. Dün farkettim alt kabuğunda 4 - 5 tane küçük kahverengi lekeler çıkmış. Açık renkteler sanki çay dökülmüş gibi. 2 gün önceye kadar herhangi bi leke yoktu. Neden olabilir böyle birşey bilgi verebilir misiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2007 12:58
Arkadaşlar resimde gördüğünüz kaplumbağam bugün kaybettim. Ve mantar hastası olduğunu düşündüğümü kaplumbağada bugün vefat etmiş. Akvaryumda büyük dişi kaplumbağa, küçük dişi kpalumbağa ve küçük erkek kakplumbağüa beraber yaşıyorlardı. Bir anda dişisi küçük olana saldırdı. Ağzından aldığımda biraz geçti ama yaşıyordu. Ama şimdi yaşamıyor.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 11:22
Başınız saolsun.
Bu arada benim kapluşum bir türlü kabuğunu atmıyordu. Kabuk en az 4 kat büyüdü net belli oluyo ama hala üstünde eski pul vardı. Ve geçen gün suya bi baktım bişey uçuşuyor. Elime aldımki ne göreyim. Tam bir pul parçası. Onu hep saklıyacağım.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 22:44
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Arkadaşlar dikkatimi çektide dişi kaplumbağamın kabuğu da çok az grileşmiş. O da mantar olabilir mi?bestenur 2007-08-14 11:42:48