kaplumbağa çok kötü durumda
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum, benim komşumun evinde
bir kaplumbağası vardı aylardır bakıyor, şu ölüm kaplarındaydı. Geçen baktım
hayvan biçare perişan, getir dedim hayvana bakayım biraz kendine gelsin, demez
olaydım.
Hayvan hastalandı, gözünü biri tamamen kapalı, diğeri açılıyor fakat üzerinde
bir zar var oda kapalı göremiyor. Bir kaç gün ben de mecbur dışarda tuttum
ve baktım su çok soğuk 1 gün susuz bıraktım bu gün avaryuma koydum
. 80x30x40 ısıtıcı var filtre var kuru kayalık var ışık var ısı şu ada 32
derecede hayvan bitkin ve inanın nefes almak için yukarı bile çıkamıyor. Ne yapmalıyım ölücek galiba? Göz damlası alacağım işe yarar mı? Veterinere
götürecek durumum yok. Hayvan göremediği için devamlı gözünü
ovalıyor çok kötü oldum .
Tecrubesi olanlardan yardım bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Az da olsa hareketlenmesi güzel.Siz sıcak yerde tutmaya devam edin.Anladığım kadarıyla hazır yem veriyorsunuz,bir de haşlanmış tavuk etini ve haşlanmış yumurta beyazını mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Eğer kabul ederse vitamin damlatmayı unutmayın.Merhemi sabah akşam fakat dozunu fazla kaçırmadan uygulayın.
Esner gibi ağzını açıp kapıyor çünkü ancak o şekilde nefes alabiliyor.Üşütmesinden dolayı ciğerinde oluşan salgı nefes alıp vermesini zorlaştırıyor.O salgının gidebilmesi ve tamamen iyileşebilmesi için de mutlaka antibiyotik iğnesi olması gerekiyor.İğneli konulardan'Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum'un içinde hastalıklar bölümünde 'Göz şişmesi ve Akciğer Enfeksiyonu' başlıklı konuyu okursanız size çok yardımcı olacaktır.Bizim de evde yapabileceğimiz tedavi şekli anlatılmış.Yalnız dikkat etmeniz gereken tek şey antibiyotiğin dozu.Kötü sonuçlara sebebiyet vermemek için bu çok önemli. Kolay gelsin.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Rica ederim,size gerçekten yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.Kaplumbağalar hastalandığında özellikle de akciğer enfeksiyonuna kapılmışlarsa tahmin edemediğimiz kadar çok acı çekiyorlar.Bu da beni çok üzüyor.İyileştirmek veya acılarını bir nebze olsun hafifletmek bizim elimizde.Elinizden geleni yaptığınız açıkça ortada,bu yüzden ben de size teşekkür ederim.