Kaplumbağa ve Çöpçü Balığı Birlikte Yaşar mı ?
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 23:36
2 Adet kaplumbağam var . 45 cm kare 25 cm yüksekliğinde bir akvaryumum var . Resimleri Burda : http://www.akvaryum.com/forum/iste_kapluslarimin_akvaryumu_k232071.asp
Resimlerdede görüldüğü gibi akvaryumun dibinde kum yok bende en kısa zamanda midye kırığı almak istiyorum. Midye kırığı koyduğum zaman iç filtre çok yetersiz kalıcak şimdi bile istediğim performansta değil . Midye kırığını koyduktan sonra yem artıkları , dışkı vb. pislikler kuma takılacaklar ve filtre bu pislikleri çekmek için daha çok zorlanıcak . Bu yüzden balık akvaryumlarında çöpçü balığı oluyor . Kumda gezinip pislikleri havaya kaldırıyorlar filtrede çekiyor. Bende kaplumbağa akvaryumuna 2 adet çöpçü balığı almak istiyorum.
Sizce kapluşlar çöpçü balığını yerler mi ?
Şimdiden teşekkür ediyorum .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 23:55
Kaplumbağası çöpçülerini yiyen arkadaşlarımı duydum.Tercih sizin ama bence riske değmez.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:06
[QUOTE=unotim123]
Kaplumbağası çöpçülerini yiyen arkadaşlarımı duydum.Tercih sizin ama bence riske değmez.
[/QUOTE]Benim çöpcüde kaplumbagami yiyordu neredeyse Hiç anlasamadilar. Ben merakimdan koydum hem sonradan ayirt edecek yerim oldugu için aldim. Sansiniza ve kaplumbaganizin huyuna kalmis birsey. Ama benim çöpcü kaplumbagami hiç rahat birakmadi hayvan iyice streskolik olmustu.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:28
Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım..
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:36
[QUOTE=Eren Erdem]Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım.. [/QUOTE]
Birbirilerine bir rahat vermedilerki çöpcü kaplumbagaya, kaplumbaga çöpcüye saldirip durdular evde kisa bir savas olmustu sonradan ayirdim. Çok arsiz bir çöpcüydü yha simdi lepisteslere koydum bu sefer vatoz rahat birakmadi düsününce üzülüyorum nereye gitse kabul edilmiyor yavrum.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 00:54
[QUOTE=MissSevda][QUOTE=Eren Erdem]Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım.. [/QUOTE]
Birbirilerine bir rahat vermedilerki çöpcü kaplumbagaya, kaplumbaga çöpcüye saldirip durdular evde kisa bir savas olmustu sonradan ayirdim. Çok arsiz bir çöpcüydü yha simdi lepisteslere koydum bu sefer vatoz rahat birakmadi düsününce üzülüyorum nereye gitse kabul edilmiyor yavrum.
[/QUOTE]
Galiba aksi ve arsız bir Çöpçü balığınız var.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2008 01:03
[QUOTE=Eren Erdem][QUOTE=MissSevda][QUOTE=Eren Erdem]Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım.. [/QUOTE]
[/QUOTE]
Galiba aksi ve arsız bir Çöpçü balığınız var.
[/QUOTE]
AKside ne aksi hiç pes etmedi de leyla onu isiriyor bu üzerine üzerine gidiyor.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 03:44
[QUOTE=Eren Erdem]Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım.. [/QUOTE]
Ayrıca bu balık kaplumbağaya bir zarar veremeyeceği gibi meraklı yapısından dolayı kaplumbağanın hışmına kolayca uğrayacak kadar barışçıl bir yapıdadır.
murad 2008-12-22 03:53:34
Yanlış anlamalara mahal vermemek adına yazıyorum; Sevda Hanım'ın bahsettiği çöpçü; Synodontis nigriventris (Ters Yüzen Çöpçü) adıyla bilinen ayrıca Corydoras (çöpçü) türüyle alakası olmayan ve büyük boyutlara ulaşabilen bir balıktır.
Akvaryumlarımızda sıkça bulunan klasik çöpçüler ise kaplumbağalar tarafından ilk fırsatta yenecektir.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 12:54
Murat bey haklısınız benim korkunç çöpcü o türden. Ilk çok meraklılardı taki leyla bir tadına bakana kadar sonra çöpcü kuyruğunu yüzüne sürmeye başladı leyla huylandi kaçtı. Hep böyle devam etti sonunda ayırdım Aahh güzel anılar. Ilk başta barışık görünseler bile ertesi günü kaplumbağa yenecek birşey olduğunu anlıyor bir bakmışsın balık var, tekrar bakmışsın yok.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 13:08
Kaplumbağalarınız küçükse yani daha yavrularsa peşine bile düşmez.Benim 2 adet lepistes,1 adet gurami var.Aynı akvaryumda 3 adet de küçük kaplumbağa var.İlgilendiklerini bile görmedim.(Tecrübelerimle sabittir)
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 13:08
Kaplumbağaların yanına konan balık sadece canlı yem olur
Tavsiye etmiyorum
Tavsiye etmiyorum
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 15:57
[QUOTE=murad][QUOTE=Eren Erdem]Hayret ben kaplumbağa çöpçüyü yer diye düşünüyordum . Çünkü çöpçü ufacık bir şey. Ama çöpçü kaplumbağayı yiyebiliyormuş . Gerçekten çok şaşırdım.. [/QUOTE]
Akvaryumlarımızda sıkça bulunan klasik çöpçüler ise kaplumbağalar tarafından ilk fırsatta yenecektir.
Saygılar.
[/QUOTE]
Bende bu çöpçü balığından bahsediyordum . Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2009 22:24
[QUOTE=onur_1907]Akvaryumunuz kaç litre acaba?[/QUOTE]
25 Litre.