Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
Beğenenler: [T]180076,Geckolove[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180076,Geckolove[/T]
+1: [T]180076,Geckolove[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu hastalık 10 cm ve altı kaplumbağalarda görülüyor sanırım. Kaplumbağayı elledikten sonra ellerinizi sabunla yıkarsanız bir problemin çıkacağını sanmıyorum.
Beğenenler: [T]195540,Gökdeniz0660[/T]
Teşekkür Edenler: [T]155212,alper-[/T]
Alıntı:
"Su kaplumbağalarının hemen hemen hepsi salmonella bakterisi taşıyıcısıdır, yaşlılar, hastalar, hamileler ve çocuklar için ciddi bir risktir. 30-40 yıl gibi uzun bir süre içinde, evimizde, bu gruplardan birine girecek kişilerin olmaması garanti midir? Amerika'da 1975'den sonra salmonella yüzünden 10 cm.den küçük kaplumbağaların satışı yasaklanmıştır, onlar da diğer ülkelere inanılmaz rakamlarda kaplumbağa ihracatı yapmaya başlar haliyle, neden acaba?!!"
http://www.surungenim.com/index.php?option=com_content&task=view&id=66&Itemid=2
Saygılar...
İlker Bey böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.Sürüngenlerin taşıyıcı oldugunu,doğal konak görevi yaptığını bilmiyordum.Evde sürüngen beslenmemesi en iyisi sanırım.Küçük çocuğu olanlar,kesinlikle uzak dursunlar.
Bu konuyu zaman zaman güncelleyip,bilgilendirelim....Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlker Bey böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.Sürüngenlerin taşıyıcı oldugunu,doğal konak görevi yaptığını bilmiyordum.Evde sürüngen beslenmemesi en iyisi sanırım.Küçük çocuğu olanlar,kesinlikle uzak dursunlar.
Bu konuyu zaman zaman güncelleyip,bilgilendirelim....[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu konuyu zaman zaman güncelleyip,bilgilendirelim....[/QUOTE]Merhabalar,
Bu başlığı görene kadar ben de farkında değildim, iğneli konu olmalı bence...
Saygılar...