kaplumbağacım dediki....
Arkadaşlar daha yeni kaplumbağacıma gittim ve ''gaga taşı'' almak itedigimi belirttim,kaplumbağacım bana saka,muhabbet vs.. kuşlarının gaga taşını verdi ama ben kaplumbağalar için yokmu dedigimde öyle birşey YOK! dedi bu gaga taşını kaplumbağacımmı bilmiyor yoksa kuşların kullandıgınımı alıcam cevabınızı bekliyorum....
Saygılar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ahmet Bey,
kaplumbağalar için özel bir gaga taşı yoktur. Kuşlar için kullanılan gaga taşlarından bir tane almanızı öneriyoruz. Bunun amacını zaten biliyorsunuzdur protein takviyesi. Herhangi bir petshopa söylerseniz gaga taşı diye zaten 1-2 ytl bir maliyeti var size. Hemen alabilirsiniz. Aldığınızda keskin kenarlarını kesin ve suya bırakın. Ama mümkünse kaliteli ve esas balık kemiğinden olsun gaga taşınız.
Saygılar...
gaga taşı kaplumbağaların protein ihtiyacını gidermez...Ama kalsiyum ihtiyacını giderir.kışın kaplumbağalar güneş ısısından uv lambası olmayınca yararlanamıyorlar.güneş kaplumbağaların kabukları için çok önemli.bu gaga taşıda kışın en azından azda olsa kalsiyum ihtiyacını gideriyor ve kabukları yumuşamıyor..bu arada gerçekten kaplumbağalar için özel gaga taşı yok ama kuşlar için olanından alabilirsin.