Kaplumbağadan anlayan var mı?
Bir de bu hayvanlar nasıl üretilir, yaşları, cinsiyetleri nasıl anlaşılır bilen varsa yardımlarını bekliyorum.
SAYGILARIMLA
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ilginiz için teşekürler.
Sonsuz Saygılarımla
SAYGILAR
SAYGILARIMLA
SAYGILAR[/QUOTE]
Yem yemıyorlar demısssınız belkıde dogru yem kullanmıyorsunuzdur cok sık olmasada haslanmıs tavuk verebılırsınız benımkıler cok sevıyorlar.Bıde kurutulmus karedes yemler var eger vıtamın alıp bıkac damla damlatıpta verırsenız toparlar kendını bu vıtamınler ıstahta acıyor.(petshoplarda satılan kaplumba vıtamını)
akin,
anladığım kadarıyla kaplumbağa bakımı için gerekli bilgileri çok dikkate almadınız.
1. Isıtıcı : Suyun sizin uygun gördüğünüz değil, yavru kaplumbağalar için yaklaşık 30 derece, ve erişkinler için 27-28 civarında SABİT olması lazım. Kalorifer yanında siz uygun görüyorsunuz. Gece genelde kapatılır o kalorifer ya da gündüz de çok yanar.
2. Filtre yok: Yani akvaryum suyunu ya sürekli değiştiriyorsunuz, ki bu da su sıcaklığının değişmesine yol açar. Ya da su çok pis. Yani hijyenik bir ortam yok
3. Hastalığı tarif etmiyorsunuz: Sadece yemek yemiyor! diyorsunuz. Yemek yememe bir hastalık değil, genelde başka bir hastalığın doğal sonucudur. Siz de hasta iken yemek yemek istemezsiniz ancak hastalığınız yemek yememe değildir.
4. Ne yedirdiğinizi bilmiyorum.
Şimdi sizin SORUNUNUZA gelirsek, ki bunu forumdaki diğer arkadaşlar için yazıyorum aslında, sorun - soru değil- kaplumbağa bakımı için gerekli koşulları yerine getirmemiş olmanızdan kaynaklı, kaplumbağanız hastalanmıştır. Bu hastalığı görmeden, koşullarını, bakım şeklini, yedirdiğiniz yemi, suyun sıcaklığını ve başka etkenleri bilmeden size anlatmamızın imkanı yok.
Siz ayrıntılı bilgi istiyorsunuz. Size neredeyse profesyonel düzeyde bilgi vermeye çalışıyoruz ancak siz "neden yemek yemiyor" için ayrıntılı bilgi istiyorsunuz.
Kaplumbağa
1. Bol su ister
2. Belli derecede su sıcaklığı ister
3. Filtre ister
4. Kaliteli yem ister
5. Bol güneş ister veya UV lambası ister
6. Kuru alan ister
7. Kuru alanın ışıklandırılmasını ister
8. Sürekli akvaryumun temizlenmesini ister.
9. Son olarak o canlılar doğru bakım ile yaklaşık 30 yıl yaşarlar. Doğru bakım da size anlatmaya çalıştığım o bakım linkindeki bilgiler idi. Sırf onlara bile harfi harfine uyarsanız kaplumbağalar uzun yıllar yaşar sizinle. Ben de öyle yapıyorum.
Şimdi eğer ben üşenmeden bu kadar uzun bir yazı yazdıysam, lütfen siz de üşenmeyin ve kaplumbağanıza baktığınız koşulları tam olarak anlatın veya artık gerek yok diyorsanız en azından oradaki koşulları bir kaç kez okuyun, yerine getirin ki diğerleri de ölmesin. Koşullar düzelince onlar da düzelecektir. Koşulları yerine getirmez iseniz, ve nolacak şu da olmayıversin derseniz o zaman da ölecekler. Oldukça basit bir denklem.