Kaplumbağamda bir sorun var?
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 21:58
Klasik kaplumbağa benimkide öyle yemi verinceye kadar çırpınıyo yemi yedikten sonra lambanın altına koşturuyo.Bir sorunun olduğunu zannetmiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2007 22:49
İnş. yoktur fakat diğeride öyle ama ona yem verdiğim zamanda suda yüzüyo. Ama yavaş dediğim 1-2 gün öncesine kadar yem yediği halde bile çok hareketliydi oysa diğeri iniyo suya yüzüyor, bu da yüzüyor ama ssadece benim hareket ettiğimi görünce.
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 11:04
Arkadaşlar bugün kaplumbağalarımın kurumaya çıktığı taşlarında sümüğümsü (biraz kaba oldu ama ancak böyle anlatabilirim) şeyler gördüm ve birisi sürekli diplerde saklanmaya çalışıyor yüzeye çıkarken hızla geri aşağı iniyor sanki yüzeye çıkmaya korkuyormuş gibi. STeLFo 2007-11-18 11:52:38
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 12:01
Bir şeyden korkmuş olabilir kuru alana onların saklanabilecekleri bir alan yaratırsanız daha rahat ederler aynı şey su içinde geçerli kuytu yerler yapabilirsiniz nasıl yapıcağınız size kalmış.Sümsüğümsü şey hakkında bir fikrim yok belki dışkısı olabilir görmeden bir şey diyemeyiz.
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 12:10
Resmini koysanız iyi olur derdim ama koymasanız iyi olur.Kusmuş olabilir ama hiç bir bilgim yok başkalarının yorumlarını bekleseniz daha iyi olur.
Saygılar....
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 13:49
Dediğim gibi sindirim bozukluğu olabilir.
Dediğiniz kapluşa yem ağır gelmiş,sindirememiş olabilir ve ardından kusmuş olabilir.
Bence bi daha olursa aynı yemi vermekten sakının.
Yine de olursa resim çekin derim ben...
Dediğiniz kapluşa yem ağır gelmiş,sindirememiş olabilir ve ardından kusmuş olabilir.
Bence bi daha olursa aynı yemi vermekten sakının.
Yine de olursa resim çekin derim ben...
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 18:55
Evet bir kere olmuştu kusma fakat 2-3 tanesini aynı anda ağzına alınca olmuştur sandım ve 2-3 gün önce oldu kusma ama bur burun akıntısını sabah uyandığımda gördüm
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2007 15:22
[QUOTE=aKvArYuMbEkÇiSi] Resmini koysanız iyi olur derdim ama koymasanız iyi olur.Kusmuş olabilir ama hiç bir bilgim yok başkalarının yorumlarını bekleseniz daha iyi olur.
Ayyy ay çok komik yaa :D
Neyse biz asıl meseleye girelim, o sümüğümsü şey kaplumbağanızın derisi olabilir çünkü ben çok talihsiz bir olay yaşamıştım bu konu hakkında. Kaplumbağamı temizlemek için elime aldım, ve o sümüğümsü şey elime geldi bende tabi hemen peçeteyle aldım o elimdeki şeyi ve dezenfekte ettim Daha sonra, kaplumbağamın aslında derisinin tamamen yenilenmiş oldugunu ama eski derisini atmakta güçlük çektiğini farkettim. Bende yavaşça bir kulakpamuğuyla derisinin yukarısındaki o şeyleri aldım
Saygılar....
[/QUOTE]Ayyy ay çok komik yaa :D
Neyse biz asıl meseleye girelim, o sümüğümsü şey kaplumbağanızın derisi olabilir çünkü ben çok talihsiz bir olay yaşamıştım bu konu hakkında. Kaplumbağamı temizlemek için elime aldım, ve o sümüğümsü şey elime geldi bende tabi hemen peçeteyle aldım o elimdeki şeyi ve dezenfekte ettim Daha sonra, kaplumbağamın aslında derisinin tamamen yenilenmiş oldugunu ama eski derisini atmakta güçlük çektiğini farkettim. Bende yavaşça bir kulakpamuğuyla derisinin yukarısındaki o şeyleri aldım