kaplumbağamda sorun ne?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sizin yapacağınız en iyi şey küçük bir akvaryum alıp (ki sürüngenler bölümünde bu akvaryumun nasıl hazırlanması gerektiği anlatılıyor)Kaplumbağalara burada bakmanızdır.Kabukları için karides gibi kalsiyum içeren yemler veririseniz bir de gözleri için bir veterinere götürüp ilacını alırsanız umarım kaplumbağalarınızda gözle f,görülür düzelme başlar.Ama kesinlikle kaptan alın ben daha 2-3 hafta kadar önce sırf bu yüzden kaplumbağamı kaybettim.
Saygılar.
ya bugün bi akvaryum alacağım inşallah... siz taze besinlerden hangilerini daha çok önerirsiniz?? bide şimdi akvaryuma geçince bi sorun olur mu?? özellikle kış uykusuna yatmış olan için hani birden ortam değişimi olacak ya o bakımdan....
öncelikle hepinizden Allah razı olsun arkadaşlar..bi akvaryum aldım. su ısıtııcısı ve su temizleyicisi de aldım biraz pahalıya patladı ama olsun değer... UV lambam yok!!!! normal lambayı nasıl yapcam?? 24 saat başında açık mı kalacak? nasıl olacak bana biraz daha anlatın arkadaşlar?? bide akvaryuma koyduğum su dinlenmiş olmalı mı? suya dezenfekte için damla falan var onlardan damlatayım mı??Şu sorularımı da yanıtlarsanız belki bi hayat kurtarmama yardımcı olcaksınız....
benim kaplumbağalar daha küçük yaa. hayvanlar şimdiye kadar rahat edemedi bari şimdi iyileşseler... İsimleri Zikri ve Fikri....
normal masa lambasını aldığın akvaryumun üstüne koyacaksın.24 sa açık kalmasın ben sadece öğle veya akşam vakitleri yemlerini verdikten sonra 2 sa masa lambasını açık tutuyorum benimkiler yemekten önce çıkmıyorlar buyüzden yemledikten sonra lambayı açıyorum onlarda kabuklarını kurutuyorlar.akvaryuma koyduğun suyun 1hafta dinlenmiş olmasına dikkat et ğer zamnın yoksa %75 kalabak veya erikli %25 çeşme suyu koyabilirsin suyun ısısını 27-28 derecede tutmaya çalış ben suyu dezenfekte ediyorum akvaryumun büyükse 8 damla küçükse 3-5 damla atman yeterli gerçi dezenfekte yapmadanda yaşayabilirler
zeki ve fikri ye selam söyle
Foruma yapışık olan Kaplumbağa Bakımı ve Akvaryum başlığını okursanız veya imzamın altındaki yazı da aynı linke gider zaten bütün gerekli bilgileri öğrenmiş olursunuz.
akın555, kabuk sertleştiriciyi hiç ama hiç bir şekilde tavsiye etmiyoruz. Pek gerek yok değil, sakın kullanmayın ifadesi daha doğru olurdu. Kaplumbağaları kış uykusundan uyandırmak basit bir işlem değildir birden hayvanı sıcak suya atmak doğru değildir.
UV lambası yoksa güneş de görmeleri yeterlidir. Ancak şu an kış. UV lambası internetten bulunabilir. google: UV sürüngen yazın çıkar.
arkadaşlar çok sağolun en kısa zamanda UV lamba edinirim inşaallah. ya şimdi o uyuyan hayvanla napcam ben? zaten uyanmalarına yakın herhalde. ben hiç karımayayım akvaryumda takılsın o.
gözü şişmiş olana bi ilaç almasam yeni ortamında yavaş yavaş iyileşir mi??