Kaplumbağamın hastalığı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 15:17
Kücük 3 tane su kaplumbagam ve büyük 3 tane su kaplumbagam var
kücükler ayrı akvaryumda onları alalı 2 ay oldu. Ama bi tanesi 4 gündür yem yemiyor ve su da yamuk yüzüyor ve hep karada kalıyor suya koydugumda cırpınıyor. Dünde ağzından baloncuklar cıktı (köpük demiyorum) ve boğuluyor gibi oldu suya koydum hareketsiz kaldı 1 dk sonra hareket etti veterinere gittik ben bişey yapamam köpek gibi değil hastalığını anlayamam minik bir hayvan dedi. Siz yardım edin lütfen.Ayrıca dün baloncuk çıkmadan önce ağzını hep açıp kapıyordu.
kücükler ayrı akvaryumda onları alalı 2 ay oldu. Ama bi tanesi 4 gündür yem yemiyor ve su da yamuk yüzüyor ve hep karada kalıyor suya koydugumda cırpınıyor. Dünde ağzından baloncuklar cıktı (köpük demiyorum) ve boğuluyor gibi oldu suya koydum hareketsiz kaldı 1 dk sonra hareket etti veterinere gittik ben bişey yapamam köpek gibi değil hastalığını anlayamam minik bir hayvan dedi. Siz yardım edin lütfen.Ayrıca dün baloncuk çıkmadan önce ağzını hep açıp kapıyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 16:25
O nasıl bir veteriner miş ? Bence sorun ayaklarında veya ellerinde.Sakat olma durumunda yüzemiyor ve aşağıya doğru batıyor buda baloncuk çıkmasına sebep oluyor.Aynısı benim kaplumbağamdada vardı zamanla düzeldi.
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 21:46
Ama kafasını sürekli oynatıyo yani başı hep sallanıyo ve arka ayaklarını cok oynatmıyo ayrıca kafasıda hep yana bakıyo düz bakmıyo.
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 22:23
Akciger enfeksiyonu kara cigerlerini düzgün kullanamadigi için batiyor. Türkiyede degilim ama kaplumbagalardan anlayan bir veterinere gidip veya forumda arkadaslar size yardimci olur ilaç konusunda.
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 13:10
Selamlar;
Öncelikle o veterineri CANI GÖNÜLDEN tebrik ediyorum . Herkes herşeyi bilmek zorunda değildir ancak bilmediğini söyleyebilmek gerçekten çok büyük bir erdemdir .
O boyutta bir kaplumbağaya iğne yapılamaz - ilaç takviyesi ise kalıcı zararlar verir .
Hastalığı sadece basit bir soğuk algınlığı idi, su ısısı 28 derece civarı olsaydı düzelecekti . Ancak hayvanın hastalığı ilerlemiş gibi görünüyor . Kaybetme ihtimali yüksek . Hayvan kesinlikle sakat değil ayrıca yüzememe sebebi akciğerlerinin iltihaplanmasıdır . Karaciğerle ilgisi yoktur . Siz yine de ısıyı yüksek tutun ve hava sirkülasyonu olmayan bir yerde muhafaza edin . Bir iki gün içinde kendine gelmezse artık son çare olarak antibiyotik tedavisi uygulanır ki bu da kesinlikle sonçare dir .
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 15:49
[QUOTE=Turq]Selamlar;
[/QUOTE]
Neden igne yapilmiyor..?? Benim kaplumbagam 4 cm iken veterinere götürdügümde soguk alginligi dedi ve igne yapti, suyun isisini yükseltmistim 14 gün sonra turp gibi oldu. Igne yapilmiyor konusuna katilmiyorum.
Öncelikle o veterineri CANI GÖNÜLDEN tebrik ediyorum . Herkes herşeyi bilmek zorunda değildir ancak bilmediğini söyleyebilmek gerçekten çok büyük bir erdemdir .
O boyutta bir kaplumbağaya iğne yapılamaz - ilaç takviyesi ise kalıcı zararlar verir .
Hastalığı sadece basit bir soğuk algınlığı idi, su ısısı 28 derece civarı olsaydı düzelecekti . Ancak hayvanın hastalığı ilerlemiş gibi görünüyor . Kaybetme ihtimali yüksek . Hayvan kesinlikle sakat değil ayrıca yüzememe sebebi akciğerlerinin iltihaplanmasıdır . Karaciğerle ilgisi yoktur . Siz yine de ısıyı yüksek tutun ve hava sirkülasyonu olmayan bir yerde muhafaza edin . Bir iki gün içinde kendine gelmezse artık son çare olarak antibiyotik tedavisi uygulanır ki bu da kesinlikle sonçare dir .
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 17:42
İğne yapılmıyor demedim yapılamaz dedim . Sakıncası çok fazla . Hayvanın canını riske atmayı kabul ediyorsanız yaptırırsınız .
Ben tavsiye etmiyorum ancak hayvan ölüme doğru hızla gidiyorsa ve başka yolu yoksa yapılır . Sevda Hanım sanırım sizin kaplumbağanızın son şansı o yoldu . Yoksa tercih edilmez ve tavsiye de edilmez .
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 17:49
[QUOTE=Turq]İğne yapılmıyor demedim yapılamaz dedim . Sakıncası çok fazla . Hayvanın canını riske atmayı kabul ediyorsanız yaptırırsınız .
[/QUOTE]
Valla feci bir durumda degildi hafif yan yüzüp burnundan baloncuk geliyordu hemen aldim veterinere götürdüm. Veteriner inceledi bakti soguk alginligi dedi igne vurdu, suyun isisini yüksek tut falan filan bilirsiniz 14 gün sonra ilerleme olmazsa geri gel dedi ama düzeldi 2 gün sonra
Ben tavsiye etmiyorum ancak hayvan ölüme doğru hızla gidiyorsa ve başka yolu yoksa yapılır . Sevda Hanım sanırım sizin kaplumbağanızın son şansı o yoldu . Yoksa tercih edilmez ve tavsiye de edilmez .
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2009 22:33
Size bi alıntı göstericem.Sizce doğrumu?
denmut94 2009-07-03 22:34:36
İğne değilde 10 gün boyunca olan tableti atsam geçermi hastalığı yani şunu diyorum