kaplumbağamın kabuğu yumuşakmı?
Ya ben kaplumbağa aldım ve şu an sadece kaplumbağa yemi veriyorum. Ayrıca marul falan da veriyorum yetermi? Ayrıca ben bi şey okudum kabu yumuşaması hastalığı diye. Sizce kabuk yumuşaması hastalığı olduğunu nerden anlamalıyım? Yani acaba ne kadar sertlik/yumuşaklıktan sonra bu hastalığa yakalanmış oluyor, ve tedavisi ne? (yumurta akı verilebilir mi tedavi olarak?)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hakan Bey,
28 derecede sabit bir ısıtıcı,günde 1,5 saatlik bir karada güneşlenme, kabuk sertleştirici haftada bir kez ve bir yardımcı kaşık boyutunda(pek fayda etmiyor ama bir deneyin),uv lamba sürekli açık olsun,birde iç veya dış filtreniz sayesinde temiz suda bulunursa iyileşeceğini düşünüyorum. Aynı sorun benim kapluşlarımda da vardı ve tedavilerini bu şekilde uyguladım. 1 ay kadar bir müddet sonra iyileştiler.Yumurta akını bu koşulları uygularsanız kullanmanıza hiç gerek yok. Eğer bir filtreniz yoksa hergün veya 2-3 günde bir sularını tamamen değiştirin, akvaryumunu ve taşlarınıda temizleyin. Dilerim en kısa sürede kapluşlarınız iyileşir.