Kaplumbağamın yanak kısmı şişti
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eğer kaplumbağanız küçükse ve öksürüyorsa özellikle gözleri şişkin ve kapalıysa akciğer enfeksiyonu gelişmiştir. Burada yapılacak iki şey vardır biri hayvan hastalanmadan yaşayacağı ortamı uygun bir hale getirmek ve tutmak, ikincisi ise eğer hayvanın hastalanmışsa normal sıcaklığı 32 33 dereceye getirip iyi beslemek hayvan yemiyorsa mamayı ezip suyla karıştırıp damlalıkla verebilirsiniz. 100 grdan büyük hayvanlar için tetrasiklin preparatlarının enjeksiyon olarak verilmesi daha uygundur, bu tedaviyi veteriner hekim yapmalıdır.
Aşağıdaki başlığımda durumu detaylı anlattım.
http://www.akvaryum.com/Forum/goz_kapanmasi,_forum_ve_akvaryumcu_celiskisi_k234898.asp
Şekerli vitamin önerisinde bulundu bir bayan arkadaş. Onu uygulayacağım. ayrıca o sayfada bahsettiğim “Azoo Turtle Eyedrops Kaplumbağa Göz Hastalığı Giderici “yi bulup ondan da kullanacağım.
Kardeşimin kaplumbağasınada aynısı oldu tatilden bir geldim kaplumbağa kafayı içine çekemiyor dışardanda ur gözüküyor bu uru sivilce gibi düşünün bu uru olgunlaştığında çıkarabilirsin ben toplu iğne ve cımbızla çıkartmıştım ama dikkatli olun çünkü hayati damarlara beyine falan yakın, bir elin kayarsa... Ondan sonra antibiyotik vermeye gerek yok hafif şişlik kalıyor ama benimki en azından 3 yıldır bunla yaşıyor bir problemide görmedim canavar gibi!!
Benim kaplumbağamın gözlerinin şişmesinin yanı sıra bir de gözlerine perde indi. Yani hayvancık güneşi görünce gözlerini açmak için uğraşıyor ama önündeki perde yüzünden hiç birşey göremiyor. Acaba bu göz şişmesinden farklı bir durum mudur?
Merhaba, bizim kaplumbağamızın sol yanağında nerdeyse kafası kadar bir şişlik oluştu. ineceğini düşünerek bir ay bekledik ama artık endişelenmeye başladık çünkü hiç bir azalma yok. yukarıda da veterinere götürülmesini yazmışsınız fakat her veteriner de su kaplumbağalarından anlamıyor. ne yapabiliriz? önerilerinizi bekliyoruz. teşekkürler..
Gözlerin kapanmasında büyük etken olan soğuk suyun gözlerin tedavisinde kullanılması ne kadar ironik. Kendi kafanızdan tedaviler üretmek yerine tavsiye edilen yöntemleri kullanın.