Kaplumbağanın Yeni Mekanı (resimli)
Yemi nasıl vermem lazım, suyun üzerine mi atayım yoksa kuru yere mi koyayım, yakında yavru akvaryumum boşalacak, ona koyacağım kaplumbağayı...
Resimler:
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kaplumbağanız çok şirin Eğer kuru bölgeye çıkmasını istiyorsanız ki; sağlığı açısından zaman zaman oraya çıkarak kabuğunu kurutması gerekir, kuru bölgeyi lamba vasıtasıyla ısıtmanız lazım, yani eğer su 28 derecedeyse kuru bölge ısısı bir kaç derece daha fazla olmalıdır.Ayrıca ısıtıcınızı göremedim suyun 28 derece olduğunu yazmışsınız ısıtıcı olmadan su 28 derece olabilir mi? Yem yememesi suyun olması gerektiğinden daha soğuk olmasından kaynaklanabilir, yemi kurubölgeye de koysanız alıp suyun içerisinde yiyecektir. Saygılar...
Bence sonradan takılan ek ampuller var kuru yere doğru ışığı ve bununla orantıda ısıyı kamplumbağnız orda güneşlenecektir bunun dışında kaplumbğaya biraz zaman verin yeni yere alışmaya çalılşıyor alıştıktan sonra siz yemi nereye koyarsanız koyun gelip alıp yer.
Suyun ısısı düşerse ısıtıcıyı takmak gerekirmi...
Birde küçük filtrem var o filtreyi yatay olarak yapıştırsam iyi olurmu, veya filtreye gerek varmı, yakında küçük akvaryumuma alacağım zaten...
Saygılar...
Suyun ısısı 22 23 derecenin altına düşerse yem yememe ve hareketsizlik başlar.Eğer yakında akvaryum alacaksanız şimdilik filtreye gerek yok kaplumbağa akvaryumlarında filtre temizlik için kullanılır suya oksijen vererek havalandırmaya gerek yok.İsterseniz daha ayrıntılı konuşabiliriz.
Hepinize Çok Teşekkürler...
Evet bende bundan korkuyorum, şuan onu akvaryuma aldım, yüksek kaya koydum filtre, ısıtıcı hepsi tam, keyfi yerinde... Yem yemiyor sadece o kadar...
Saygılar...