kapluşum obezmi oluyo?
Selam arkadaşlar,
Benim kapluşum bize geleli tam 8 ay oldu ve gelişimi falan iyi gibi. Sağlığı da yerinde ama çok acıkıyor. Bizi gördüğü her an çırpınmaya başlıyor ve annem o halini görünce "ahh canım çok acıkmış" deyip yem veriyor. Ama sanırım hayvan buna çok alıştı ve her an yem istiyor. Artık geceleri de uyutmuyor. Çırpınıp duruyor. Günde ne kadar yem vermek doğrudur ve ne sıklıkta?
Yardımcı olun lütfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hadi ya, valla bizim kapluşa ben 1 saatte 10 yem versem yer. Ben sera raffy mineral veriyorum ve sabah öğle akşam ve arada da veriliyor. Toplam 5 öğün kesin veriyoruz ve her verişimizde 3 veya 4 tane veriyoruz.
Çok mu?
Pretty: Evet çok yem veriyorsunuz. Bu zararlı bir bakım.
Pıtırcık: Bence sizde çok yem veriyorsunuz söylediklerinize göre. Azaltın derim.
Agırlık kuru karedes ve sebze agırlıklı beslıyorum daha oncedende haslanmıs tavuk yıyorlardı. Haslanmıs havucada bayılıyorlar!!
Haklısınız Esma hanım zaten suan dıetteler cok vermemeye calısıyorum her nekadar cırpınsalarda.
Katılıyorum.Kaplumbağalar düz bağırsaklı hayvanlar bu yüzden doyma hisleri yoktur ne kadar verirseniz o kadar yerler taki çatlayıncaya kadar(balıklar gibi).
Saygılar...
Zahit Bey, sizde yanlış bakım yapıyorsunuz. Sabah öğününden ve akşam öğününden 4 tane yani toplamda 8 tane point yemi kesmeniz gerekli diye düşünüyorum. Yoksa diğer arkadaşlarımıza da anlattığım gibi obezite söz konusu. Saygılar.