Kara Kaplumbağası
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özel mesajda kararlı olduğunuzu söylediğiniz için size genel bilgiler yazıyorum. Sormak istediğiniz olursa yine yardımcı olurum.
Öncelikle kara kaplumbağası için alacağınız yada yapacağınız teraryum ne kadar büyük olursa o kadar iyi geniş bir alana ihtiyaç duyarlar.Size önerebileceğim teraryum ölçüsü 50 x 100 cm yükseklik 20 cm yada 100 x 100 cm yükseklikte 25-30 cm .Teraryumun zeminine toprak koyun. Teraryumun içinde bir su kabı bulunmalı (derin olmayacak). Su kabında devamlı su bulunsun ve temiz olsun. Teraryum da bulunması gereken bir başka şeyde magaradır. Kaplumbağalar mağarada uyumayı seviyorlar. Teraryuma değişik büyüklükte dal parçaları ve taşlar koyarak hareket kazandırın.
Teraryuma monte edeceğiniz 60 W spot lamba ile kaplumbağanızın ısınmasını sağlayabilirsiniz. Kaplumbağanızın bulunduğu ortamın ısısı 25 - 28 derece olmalıdır. Teraryuma asacağınız bir derece ile devamlı kontrol edebilirsiniz. Isı 25 derecenin altına düştüğünde kaplumbağanız hareketsizleşir ve az yer.
Yiyecek olarak da Karahindiba yapraklarını ve marulu sürekli verebilirsiniz. Bunların dışında kaplumbağanıza roka , su teresi , gül yaprağı ve çiçeği , çilek , brokoli , kabak , karnabahar , havuç , asma yaprağı , yonca verebilirsiniz.
Ayrıca kara kaplumbağaları için üretilen yemlerden alıp hafta da birkaç gün verebilirsiniz. Bu ürünlerle kaplumbağanız için gerekli olan tüm vitamin ve mineralleri karşılamış olursunuz. Bir kaç markanın kara kaplumbağası için ürettiği ürünler var bunlardan
bazıları
- Sera Raffy Vital ( kara kaplumbağası ve ot obur sürüngenler için bitkisel bir yem )
- Sera Reptimineral H ( tüm otçul sürüngenler için vitamin ve mineraller içeren yem takviyesi )
- Vitakraft ( ot obur sürüngenler için bitkisel yem )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Koku sorunum hiç olmadı. Kimse kokuyor burası falan gibi tepki vermedi çok şükür :) Zemindeki toprağı 2 - 3 ayda bir değiştiriyorum ve gördüğüm pislikleri de alıyorum. Kaplumbağalarımı da arada bir ılık suyla yıkıyorum.
Gerekmedikçe elime almıyorum onları rahatsız etmemek için. Uzaktan izliyorum. Teraryumun dışına da evde çıkarmıyorum gezsinler falan diye. Yazın güneşlenmeleri için bahçeye çıkartıyorum 3 - 4 saat.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kaplumbağayı alırken sağlıklı olup olmadığını anlamak için gözlerine , tırnaklarına, kuyruğuna ve kabuk yapısına bakın. Kabukta bozulma yada yumuşama olmasın. Tabi hasta bir kaplumbağayı alıp tedavisini yapmak isterseniz o ayrı. Çok zor olsa bile olmayacak diye de bir şey yok bir canlıyı kurtarmak en güzeli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
BJKgorkem,
sorular genelde foruma yazılır ve yine forumda genel olarak cevaplandırılır. h999 kendi kendine konuşur gibi görünüyor. Özel mesaj forum dışı konular ve özel yazışmalarda üyelerin kullanımı için.
Bence iyi bir karar verdiniz. Benim 2 tane su kaplumbağam var ancak bakımı o kadar ayrıntılı ve zahmetli ki başkasına bunu tavsiye etmiyorum. Sorumluluğu alınca da artık o kaplumbağayı salamıyorsunuz doğaya geri.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Resimlerini kısa bir süre sonra bu başlığın altına eklerim. Zaten forumlarda pek meşurdurlar :)
BJKgorkem almadan araştırdığınız için sizi tebrik ederim. Kararınız yerinde olmuş. Yer sıkıntısı varsa bakılmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir