Kardinal ile karides beslenir mi?
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2010 22:57
Tetralar bitkilendirilmiş tanklarda nadiren karides yavrularını yakalayabiliyorlar.Tetralar açıklık alanı bırakıp da kuytulara doğru bir şey avlamak için saldırmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2010 10:37
[QUOTE=unotim123]Tetralar bitkilendirilmiş tanklarda nadiren karides yavrularını yakalayabiliyorlar.Tetralar açıklık alanı bırakıp da kuytulara doğru bir şey avlamak için saldırmaz.[/QUOTE]
Bu bilgi iyi oldu küçük bir akvaryumde neon tetra ve yeşil karides düşünüyordum ama karides yavrularının akıbetinden korkuyordum. Teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 16:23
Geç bir cevap olacak ama başka arkadaşlara da yarayabilir diye ekleme yapayım; karides yavrularınızın avlanmaması için taban veya yüzey bitkileri harika korunaklardır, tabanda 1-2 kütük, ön planda taban bitkileri ve yüzeyde özellikle pistia veya salvinia gibi uzun köklü bitkiler çok iyi birer saklanma ve beslenme yeridir.
Ben pistialarımı ellediğimde içlerinden yüzlerce bebek karides zıplıyor, discuslarım bunları normalde göremiyorlar bile ve avlayamıyorlar...
Ayrıca yemleme yaparken çok az miktarda yemin bitkilik alana dibe inmesini sağlamak da karideslerin açıklık yere çıkıp yemlenmeye çalışırken avlanmasını engeller. Miktarı karides sayınıza göre belirleyin ki sağda solda kuytuda yemler çürüyüp amonyak yapmasın.
Kaan ERDAL 2010-11-18 16:24:49
Ben pistialarımı ellediğimde içlerinden yüzlerce bebek karides zıplıyor, discuslarım bunları normalde göremiyorlar bile ve avlayamıyorlar...
Ayrıca yemleme yaparken çok az miktarda yemin bitkilik alana dibe inmesini sağlamak da karideslerin açıklık yere çıkıp yemlenmeye çalışırken avlanmasını engeller. Miktarı karides sayınıza göre belirleyin ki sağda solda kuytuda yemler çürüyüp amonyak yapmasın.