karma shell dwellers
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2013 15:33
Merhaba;
cengiz han 2013-09-18 15:47:43
120*50*50 ölçülerine haiz 300 lt de similis kolonisi,brevisler ve mavi ocellatuslar huzurlu bir şekilde üremekte. Aynı akvaryum içersinde 1 erkek 2 dişi den oluşan multifasciatus kolonisinede yer verdim gördüğüm en minik ve sevimli shell dweller olan multifasciatuslar yeni yeni üremeye başladılar.
Genel bir bakış ve mavi ocellatuslardan biri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 13:55
Merhabalar
iki erkek altı dişiden oluşan similis kolonisi
Damızlık Brevis dişilerinden biri (üremeye hazır)
Damızlık altı Brevisler
Ve birkaç resim daha..
Kolay Gelsin..
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 17:08
Merhaba; Kabukları temin etmek pek kolay olmuyor ne yazık ki benim şansım yaver gitmişti, ama nette bir kaç site var diye biliyorum.
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 15:14
Merhaba
Mavi ocellatusları ve multşfasciatusları başka bir tanka taşıdım. Üreme faaliyetleri hızlanacak diye düşünürken ilginç bir şekilde erkek brevis iki dişiyle birden ilgilenmeye başladı. Dişilerin birinin kabuğundan yavruları aldım ama diğer dişinin kabuğunda hala yumurtalar var.
Kolay Gelsin.
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 11:03
[QUOTE=cengiz han]Merhaba
Mavi ocellatusları ve multşfasciatusları başka bir tanka taşıdım. Üreme faaliyetleri hızlanacak diye düşünürken ilginç bir şekilde erkek brevis iki dişiyle birden ilgilenmeye başladı. Dişilerin birinin kabuğundan yavruları aldım ama diğer dişinin kabuğunda hala yumurtalar var.
Kolay Gelsin.
[/QUOTE]
Maşallah güzel haberler.Taşıdığınız tankın resimlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2015 17:18
Cengiz bey, brevislerde dişi yumurtladıktan sonra erkeği ayırıyor musunuz? Ya da erkek yavruları yiyor mu diye sorayım. Ben bir kere yavru alabildim onda da dayanamayıp kabuğu yokladım ve yavruları aldım ama bir daha da yavru göremedim.
Beğenenler: [T]28631,cengiz han[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2015 18:34
Merhaba
Çok güzel bir türü besliyorsunuz.Yumurtladiktan sonra erkeği ayırmanıza gerek yok tahmini olarak yavrularin az palazlandıgini hissettigimde yavrulari kabuk ile beraber yavruluga ayiriyordum.
Çok güzel bir türü besliyorsunuz.Yumurtladiktan sonra erkeği ayırmanıza gerek yok tahmini olarak yavrularin az palazlandıgini hissettigimde yavrulari kabuk ile beraber yavruluga ayiriyordum.
Beğenenler: [T]26687,rseven[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2015 10:01
Yaklaşık 4 gündür dişide erkekte kabuktan çıkmıyorlar. Yem yemeye bile çıkmadılar. Yumurta mı döküyorlar anlayamadım. Similis ve Ocellatusta besliyorum, onların yavrularına baktıklarını gördüm ama breviste yavruları kabuk çevresinde ya da içinde hiç görmedim. Forumlarda da bazı arkadaşlar erkek ayrılmalı diye yazmışlar, erkekten erkeğe değişiyor mu acaba :) ben ayırmayı düşünmüyorum bekleyip göreceğiz bakalım.
Beğenenler: [T]28631,cengiz han[/T]