kasangalar 2 türmüdür?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evet arkadaşlar kendilerini bu işe vermiş uzun yılların tecrübeleri olan işilerinde yerli olsun yabancı olsun birleştikleri ortak nokta bu balığın tek tür olduğudur.Tropheus moorii red rainbow kasanga olarak geçer.Bazı ithalatçıların listesinde aynı balık tropheus kasanga olarak geçer ama aynı balıktır.Renk varyetesi olduğu açıkca bellidir.Yüzgeçlerinde mavilik ve kırmızılık olan sadece kırmızılık olanlar oluyor.Çıktığı kıyıdaki varyasyonuna görede renk değişebiliyor.Saygılar...
Ama ülkem insanı red kasanga diye yurdum insanını kazıklaya kazıklaya ilanlar bölümüne bakarsanız hiç ilgisi olmayan balıklar görürsünüz.Genelde moliro ve red chimbalar kasanga diye satılıyor çünkü o insanlara da öyle satılmış ne yazık ki:(
APC de aynı balığın resmini farklı tür diye koymuş bunu bir kez daha kendilerine ileticem.
Saygılar...
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Ancak donut kardeş senin gönderdigin resim, benim kasangalara benzemiyor.Benim kasangalarım link te görecegin kasanga ile birebir aynıdır.
Akertek kardeşim yaptığın araştırma için çok teşekkür ederim, emeğine sağlık.Verdigin bilgiler çok faydalı olacak..
Red rainbow olarak moori ailesinde samazi red rainbow vardır. Eğer balıkları dış ülkeden alacaksanız, umutla beklediğiniz red rainbow yerine samazi red rainbow gelebilir.
Moori samazi red rainbow
Tropheus moori red rainbow
Moori kasanga
Rainbow kelimesinin türkçe anlamı ise gökkuşağıdır. Sanırım bunuda moori red rainbow türünde bulunan güzel ve gökkuşağınındaki renklere sahip olmasından anlaşılıyor.