Kayrak taşından arka fon. Yardım
1) Çalışmalarda kayrak taşları cam üzerine yapıştırılmış. Ben bunu sert strafor üzerine yapıştırmak niyetindeyim. Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.
2) Acaba ağır olmuyor mu? Bunun cevabı aslında verilmiş ama yinede sormak istiyorum.
3) Bunu akvaryuma sabitleme işini nasıl yapıyoruz.
4) Bu konuda tavsiyelere açığım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
SeLMaNKaHYa bahsettiğin çalışmayı 120-60-60 akvaryumumda denedim emin olabilirsin oldukça ağır oluyor. sert strafora yapıştırdım. akvaryum slikonu ile. Ancak straforun kaldırma kuvvetini de küçümseme, daha sonra bu riski göze alamadığımdam ve taşlar arasında kalan boşluklarda su akışı sağlayamacağımı düşündüğümden projesi çöpe atmak zorunda kaldım. Ama sitelerde örnekleri çok ve oldukça da başarılı olanlar var. Sana tavsiyem cama yapıştırma zaten basınç ile camların üstünde baskı var bir de ek yük binmesin.
İyi günler...
Ağırlığından dolayı cok kullanışlı olacağını dşünmüyorum. Ama yapacaksanız taşların mümkün lduğunca ince olanlarından secin ki bu maliyetiizide dusurecektir. Malum kayrak taşları kilo ile satılıyor. Ayrıca arka cama yapıştıracağınız yerin dışında tabana gelecek kısımlarada dikkat etmek gerek. duzgun bir lt olusturamayacagınız için akvaryumunuzun tabanına belli noktalarda noktasal basınç uygulamaması için kumun altına gelecek kısımları desteklemenizi öneririm.
Merhaba,