kendi yaptığım kayaların phını nasıl düşürebilirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yapmış olduğun kayaların suyunu değiştiriyormusun eğer değiştirmiyorsan 2 veya 3 günde bir değiştir 2 hafta kadar bunu uygula daha sonra suyu değiştirme ve bir hafta sonra tekrar ölçümünü yap ph ın ciddi şekilde düştüğünü göreceksin eğer dahada düşmesi gerekiyorsa aynı uygulamaya devam et.ben böylece yaklaşık bir ayda ph istenilen düxeye düşürmüştüm.kolay gelsin.
Taşın pH'ı yoktur. Mango kökü pH'ı da düşürür çünkü tanik asit salar ama zayıf bir asittir bu duruma etki etmez. Büyük ihtimal çimento devamlı salınım yapıyordur. Bu salınımın sonunun geleceğini biliyor musunuz? Eğer sonunun gelmesi bekleniyor ya da azalmasıyla daha az etki etmesini istiyorsanız asit dökerek hızlandırabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bir önceki mesajımda bazı eksik kalan kısım ların olduğunu farkettim onun için bu ilaveyi yapmak ihtiyacı duydum ilk mesajında kayaları 23 nisanda yaptığını yazmışsın onu atlamışım daha öncedende söylediğim gibi kayaların hazır olması için en az bir ay tatlı suda bekletilmesi gerekiyor siz 23 nisanda kayaları yaptıysanız 3 veya 4 gün kurumaları için beklediğinizide varsayarsak zaten ph ın oturması için gereken süre henüz dolmamış kayaları tamamen kuruduktan sonra suda beklettiğinizi varsayarak bunu yazıyorum eğer tamamen kurumadıysa zaten onunla başetmeniz bence imkansız dışarıdan bakıldığında sizi kuru gibi gözükerek yanltabilir bunun için açık havada ve mümkünse güneş altında 4 . 5 gün beklemesi gerekiyor ve hava sirkilasyonu kuvvetli olan bir yerde kurutulması dahada iyi sonuç veriyor.