kiraz karidesleri akvaryum suyuna alıştırma nasıl yapılır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence karidesleri kabın içinde, akvaryumun üstünde tutatarak üzerine azar azar su ekle. Böylece su sıcaklığına da alışmış olurlar. Sirkülasyona da dikkat et tabii ki. Kullandığın kab devrilmesin...
Bende 4-5gün önce nano bitkili tankıma 15 adet kiraz karides edindim.Suya alıştırma yönteminde bir sıkıntı olmadı zira aynı teknikle alışımını yaptım.
Belli başlı sorularımı maddeleyerek sormak istiyorum.1
1.Kirazlar için ideal sıcaklık kaç derecedir?
2.Filtrasyonu mini dış filtre ile yapıyorum debi karideslere sıkıntı yaratırmı?
3.Karideslerin neredeyse hepsi moss topunun üstünde ve altında duruyorlar sürekli beslenme amaçlımı sürekli oradalar acaba?
4.Karidesleri tanka eklediğimin ertesi günü siyah zemin kumunun üzerinde, bitkilerin yapraklarında beyaz mukoza tabakaları gördüm.Hatta öldüğünü düğündüğüm kirazlarda vardı kumun üzerinde.Şeffaf ve bembeyaz olmuş ve ters yatanları vardı.Zannediyorum ufak çaplı bir ölüm söz konusu fakat bazı konulardada okuduğum kabuk değiştirmede olabilirmi emin değilim.
Bu konularda bana bilgi verebilecek dostlara şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
Soru 1 karidesler için uygun sıcaklık 18 ile 22 derece aralıkları ama bende 15 derece .
Soru 2 akıntının fazla olmaması lazım genelde karides üretmek isteyenler pipo filtre veya üretim filtreleri kullanırlar. Dogan yavruları diger filtrelerin çekme olasılıgı yüksektir.
Soru 3 bende de cabomba bitkisin üstünde duruyorlar tahminim yogun yapraklı saklanabilecekleri iyi tutunabilecekleri yer mos oldugu için mosun üstündedirler.
Soru 4 bendede saz bitkilerinin üzerinde beyaz bi mukoz var elimle sıyırdım ama tekrar oldu ne oldugunu çözemedim. Karidesler nakliyeden sonra kabuk degişimi oluyorlar bendede bi kaç tanesinde oldu muhtemelen sizdekilerde kabuktur ölü degildir.
Karides ölüsü pembe olur, kabuğu ise bayaz. Mukoza dediğiniz salyangoz yumurtaları olabilir mi?
Karides ölüsü pembe olur, kabuğu ise bayaz. Mukoza dediğiniz salyangoz yumurtaları olabilir mi?[/QUOTE]
Merhaba Timur Bey,
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Sıcaklık 22.2C derece şuan demekki normal bir aralıktayım.Emiş borusuna bahsettiğiniz çorap olayını bugün halledeceğim.Akıntıyı biraz kestim.Su akış borusunu cama doğru çevirdim.Muhtamelen bende öyle düşünüyorum Moss'un üstünden nadiren ayrılıyorlar.
Tankta 1 tane bile salyangoz yok.Hatta bitkiler tropikanın bitkileri.Gerçi az sayıdalar ama salyangoz yumurtası dahi olacağını zannetmiyorum.
Öte yandan bahsettiğim mukoza( sümüksü bir yapı, sanki şeffaf birçarşaf havasında.Karideslerin kabuk değişiminde geride bıraktıkları şeffaf yapı aynen karides :) Klonlanmışcasına çok benziyor.Kafası ve bıyıkları ve antenleri dahi duruyor ama pembe değildi.Gördüğüm ceset benzeri yapıların hiçbiri pembe değildi.
bacakları bile üzerinde olur. Endişe etmeyin kabuk onlar. Ayrıca karidesleriniz için çok besleyici bir gıda.
Akvaryumu biraz tarif edermisiniz?
bacakları bile üzerinde olur. Endişe etmeyin kabuk onlar. Ayrıca karidesleriniz için çok besleyici bir gıda.
Akvaryumu biraz tarif edermisiniz? [/QUOTE]
Tank yaklaşık 15 litre.Özel mesaj attım size Timur Bey.
Teşekkürler.
[/QUOTE]