Kireçlenme
Arkadaşlar ben akvaryumuma ceşmeden su koyuyorum,akvaryumdaki suyun bitiğiyer kireclaniyo beyazca bu kirec sorununu nasıl çözebilirim, damacana su kullanmama imkan yok makisef,kimyasal maddelerde balıklara zarar verir,kireçlerden balıklara zarar vermeden nasıl kurtula bilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.
_SAYGILARIMLA_
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumunuzu boşaltmanız gerekiyor,buda biraz zor.Ama eğer boşaltabilirseniz kireçli bölgeyi por-çöz yada kireç-çöz ile iyice silip daha sonra durulayıp havalandırmanız yeterli olacaktır.
Eğer kireçlenme akvaryumun iç tarafındaysa jiletle kazıyın, yada bulaşık teli.
Saygılarımla...
Bu kireçlenme benim bildiğim kadarıyla sadece su eklemelerinde oluyor.
Yani siz büyük ihtimalle akvaryumunuza birkaç günde bir azalan (buharlaşan) su kadar su ekliyorsunuz...
Bu balıklar için çok tehlikeli azalan suyu takviye yapmayınız. Akvaryumdan düzenli olarak en az haftada bir %25 su çekiniz ve yerine yeni su doldurunuz.
Bu yöntemle sözünü ettiğiniz çizgi oluşmayacaktır.
Azalan suyun yerine takviye yöntemi ile suda önceki konmuş ve buharlaşmış suların da her türlü tortusu ve kloru kalıyor.
Saf su buharlaşıyor tortusu akvaryumda kalıyor, bu işlem ne kadar yapılırsa o kadar tortu miktarı artıyor.
Su miktarı hep aynı olmasına karşın taşıdığı tortu miktarı her su ilave edişinizde biraz daha artıyor. Düzenli su değişimi ve buharlaşmayı engellemekle bu sorun kendinden hallolmuş olacaktır.
Umarım açıklayabilmişimdir.
Saygılarımla,
Sıkma canını problem olmaz.Biraz su ekle,ekledikten sonra elinle sil orayı. Tamam bu kadar ben böyle yapıyorum bi şeycik te olmuyo.
S A Y G I L A R I M L A |
Benim bulundugum yerdede sular çok kireçli bende bu sorundan şikayet ediyordum ama şu mıklatıslı iç dış cam sileceklerinden kullanmaya başladıgımdan beri akvaryum camım pırıl pırıl, bir iki günde bir gezdiriyorum okadar.
Kireçlenmenin başladığı hizanın birkaç cm altına kadar ayna yapıştırabilirsiniz. İki akvaryumumda da böyle gayette rahatım. Umarım ayna var diye suyun aynanın altına kadar eksilmesine izin vermezsiniz.
Saygılarımla...