Kırma frontosam
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 15:27
Merhaba arkadaşlar,size frontosam'ın farklı bir yönünü göstereceğim.Bu farklılık kırma olmasından kaynaklanıyor (burundi ile kigoma kırması olabilir) diye tahmin ediyorum.Frontosamın farkı ise bir yanı 6 bant o bür yanı 7 bant olmasıdır.resimleri ekliyor,yorumlarınızı bekliyorum.Fotoğraflar cep telefonu ile çekildiğinden netlik sorunu var,kusura bakmayın.Balığın sol tarafı.
sağ tarafı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 15:30
Bence bu balık başka balıklarla çiftleştirilmemeli .Sağlık sorunları ortaya çıkabilir.Yavrularun çift başlı olma durumu gibi.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 16:56
[QUOTE=baho3895]Bence bu balık başka balıklarla çiftleştirilmemeli .Sağlık sorunları ortaya çıkabilir.Yavrularun çift başlı olma durumu gibi.[/QUOTE] İlahi 2 başlı olmaz ama kırma olur.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 16:59
[QUOTE=baho3895]Bence bu balık başka balıklarla çiftleştirilmemeli .Sağlık sorunları ortaya çıkabilir.Yavrularun çift başlı olma durumu gibi.[/QUOTE]
2 başlımı ? Bu durum calico'lar içinde geçerlimidir ?Sonuçta oda melez.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:07
Evet aynın dan ne yazikki bende de var pek annamadığim zaman da almişdım kıyamadim degiştirmeye 2 yildır bende bence de<burındi ve kigoma kırması>.
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz.atlas 2008-11-04 17:42:47
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:08
Farklı bir frantosa ama eminimki sizin gözbebeğiniz odur, bide yavru alabilsem dediğinizi duyar gibiyim.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:21
Böyle bir frontosa ben başka bir yerde ne gördüm,ne duydum galiba sayılı frontosalardan birine sahibim.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:28
Bu genel ve sürekli rastlanılan bir durum. Hatta forumda da ilk günden bu yana çok rastladığımı hatırlıyorum. Zaten 6 ve 7 bant Frontosaların kırılması sonucu elde edilen yavrularda ya sizin ki gibi bir durum meydana gelir ya da 3 ve 4'üncü bantlar birleşir&kesişir.. Bu yüzden bana çok da ilginç gelmedi.
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:46
[QUOTE=Radinant][QUOTE=baho3895]Bence bu balık başka balıklarla çiftleştirilmemeli .Sağlık sorunları ortaya çıkabilir.Yavrularun çift başlı olma durumu gibi.[/QUOTE]
2 başlımı ? Bu durum calico'lar içinde geçerlimidir ?Sonuçta oda melez.
[/QUOTE]
Çift başlı,yapışık yavruların melezlikle,kırmalıkla alakası yoktur.Yumurta döllendikten sonra büyümek için mitoz bölünmeler geçirir.İşin normali bölünen hücrelerin bir küme oluştururak bölünmelerine devam etmesidir.Fakar bazen hücreler birbirinden tam ayrılır(tek yumurta ikizleri) bazende tam ayrılamazlar bu durumdada çift başlı,kollu veya yapışık yavrular oluşur.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 17:56
[QUOTE=ugur_23]
Altuğ seviyorsun heralde böyle balıkları.Bir tanede ağzı yamuk frontozan vardı oda duruyormu?
[/QUOTE] Duruyor sana hediye edeceğim.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 18:27
[QUOTE=baho3895]Bence bu balık başka balıklarla çiftleştirilmemeli .Sağlık sorunları ortaya çıkabilir.Yavrularun çift başlı olma durumu gibi.[/QUOTE]
Bahadır ejderhayla karıştırdın heralde