Kırmızı Burun Tetra Üremesi yumurtladılar VİDEO
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 17:17
Merhaba,
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)BeZGiN 2013-03-22 17:26:16
standart yöntem bana çok zahmetli geldiği için bu üretme işinden vazgeçmiştim. Sonra -tesadüfen- kendi yöntemimi oluşturdum. Akvaryum zeminine 3-4 bardaklık java moss u serbest bırakıyordum. Tetralar bu yosunların içinde veya üstünde yumurtluyorlar. (bende sabah ilk ışıklarda oluyordu). Sonra bu yosun yumağını alıp içinde fazlalık bitkilerimi tuttuğum plastik bir kaba koyuyordum ve camın kenarına yerleştiriyordum. 1 hafta-10 gün sonra yüzmeye başlayan yavruları görmeye başlıyordum. Bu arada bu plastik kabın içinde bol bitki-salyangoz cyclops olduğunu ve gündüzleri fotosentez olduğunu belirteyim. 2-3 hafta bu kapta kaldıktan sonra yavruları akvaryuma sürüye ekliyordum. Bu şekilde her seferinde 10-15 yavru çıkabiliyor. Yumurtalama sırasında ayırma olmadığından bir miktar diğer tetralar tarafından yeniyor tabi. Ama en azından zahmetsiz bir yöntem :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2013 01:22
Hangi türü üretmeyi başardınız ? Fotoğraf mevcut ise kendi konunuzu açıp tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz, benim gibi acemilere yardımcı olması için. :)
Ben de kendi yöntemimi yapacağım. :) Benim gözlemlediğime göre, saat 12-01 olduğunda başlıyorlar yumurtlamaya. Su yüzeyinde bir şey varsa onun üzerine, yoksa da su yüzeyine en yakın ne varsa onun üzerine yumurta döküyorlar. Bende, su üzerine 3-4 adet 10-15 cm dalı birleştirip koyacağım tam onun altına bir kap ve kabın üzerine bir file sereceğim. Her gece bakarım, yumurtlama varsa, her titremeden sonra yumurtaların kaba düşmesi için, varsa yumurta sallarım dalları zaten çoğu düşer kaba, düşmeyenler için sallarım dalları. Dalları biraz ince yaparsam yüzey alanını azaltıp kolaylaştırabilirim. Başka akvaryumda üretmek istemiyorum ama bu olmazsa farklı akvaryumda deneyebilirim. Pazartesi günü yapmayı planlıyorum.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 16:04
2aydır yumurtlama yok, 2 aydır ağaç kökleri başka akvaryumda. Mayısın ilk haftası ağaç dallarını tekrar geri koyduğumda hareketlenmeler başladı, dişinin karnı bir iniyor bir şişiyordu. 13 mayıs gecesi bekledim, saat 1 de başladı yumurtlama, bende yumurtladıkça hortumla çektim 40-50 adet kadar yumurtayı 2 kavanozun içerisine, 2 kavanozu kovanın içerisine koydum yatay olarak kovayı da doldurdum 1 karış, sonra kararttım içerisini 15 litrelik bir kova, 3 damla mavi ilaçtan damlattım, akvaryumu karartıp hava motorunu çalıştırdım. 15 mayıs sabahı baktığımda kavanozların birinde bir kaç adet birinde de 1 adet gördüm olduğu yerde dönüyorlardı sonra kavanozları çıkarttım kovaya serbes bıraktım ama kaç adetler bilmiyorum görülmüyor. Az önce baktığımda 2 adedini gördüm hala yerde sabitler, çubukla dalga yaptığımda hareket ediyorlar diğerlerine noldu hiç bilmiyorum kovanın içerisi hiç gözükmüyor, biraz su bulanık. Dün yumurta sarısı, etçil ve otçul balıklar için yemlerin ezilmişi ve akvaryumdan atlamış ve ölmüş 2 adet dişi mavi inci (biri yumurtalı) karidesleri, hepsini beraber ezip suyla karıştırdım sıvı yem yaptım 2-3 ml döktüm, oyüzden biraz bulandı şimdide içerisine adi salyangozlardan bir tane attım 1 cm kadar mantarlaşan bir şey olursa yesin diye. İnşallah bu sefer 1 tane bile olsa büyütürüm, olsa da olmasa da tekrar deneyeceğim. :) Ahmet_Talha 2013-05-17 16:12:07
(Bu arada 2 aydır yazı yazmıyorum, çünkü bir şey olmadan da boşu boşuna yazmak istemedim, kimseyi de meşgul etmeye gerek yok)
Hayırlı günler, saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 16:19
Moralini bozma. Böyle böyle öğreniyor herkes.
Yaptığın şey kolay bir şey değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2013 12:59
Selamlar nihayet güzel haberlerle geliyorum. Bir tanesi serbest yüzme çabalarında ama o tehlikeli zamanı atlattı mı bilmiyorum. Bu sabah baktığımda bir adet yavru arada bir aşağı bir yukarı çıkıyor genelde yerde yatıyor, plysa salyangozu gezindiği için yavruya yaklaşınca yavru da başlıyor tekrar gezinmeye sonra tekrar yere :). Foto çekmeye çalıştım, videoda yolda, yükleniyor. Maşallah diyelim bir aksilik çıkmazsa büyüyecekler karınlarındaki yumurtaları bitirmişler akşam tekrar 1,5 ml kendi yaptığım sıvı yemden ekledim. Gözleri belli oldu 2 ml lik yavrunun. Sizce zorlu dönemi atlattı mı yoksa şimdi mi başlıyor yaşama çabası ?
Video yüklendi işleme alınıyor, biraz bekledikten sonra açılacak. Olmaz ise akşam tekrar yüklerim. İyi günler.
Tam ekran ve hd izleyince ancak belli oluyor tekrar video çekeceğim.
Videoda su yüzeyine yakın yerde yüzüyor ilk başta, sonra yavaşça yere iniyor. Etiket işini beceremedim :)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=fWfV8J9aHuU&feature=youtu.be[/VID]
Video yüklendi işleme alınıyor, biraz bekledikten sonra açılacak. Olmaz ise akşam tekrar yüklerim. İyi günler.
Tam ekran ve hd izleyince ancak belli oluyor tekrar video çekeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2013 22:25
Kardeşim tek kelimeyle harikasın.Bende biraz daha büyüsünler inş neon tetralardan yavru almaya çalışıcam.Videoya baktım göremedim bile yavruyu .Gerçekten bu kadar küçük olacaklarını düşünmüyordum.Birde siyah tetra üretmeye çalışıcam.Bütür maceralar beni hep heyecanlandırdı.İnş yavrular ısağlıklıca büyütürsün.Darısı başımıza.Konuyu güncel tutmaya çalışalım seninle.İyi günler.Sağlıklı yavrular dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2013 00:06
Teşekkür ederim, inşallah sende sorunsuz üretirsin.
Bu arada son durum 3 adet yaşıyor, yerde sabitler hala, ışık tutunca yukarı çıkıyorlar.
Neden kimse uğraşmıyor anladım şimdi. 40 adet yumurtadan 10 adedi çıkıyor (sayılar yaklaşık değer) ve onlardan 3 tanesi şuan yaşıyor, onların büyüyeceğinin hiç garantisi yok.
Ama çok yumurta döküyorlar, herhalde doğada da hepsi çıkmıyor ki israil sazanı gibi çok yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2013 12:36
Dün sabah 3 adet ağlıklı yüzüyorlardı akşam baktığımda 1 adet kalmış. 2 adet kayıp ölüleride yok acaba bu adi salyangoz yemesin. 1 adet kaldı onuda ana tankta iğne ile deldiğim bir kabın içerisine koydum. 2 adet kırmızı burun tetra daha ekledim büyük 5 adet oldu bir adet de kardinal neon tetra var. Kardinal neon 4-5 adet daha alacağım onlarla yola devam 5 kardinal, 5 rummynose yeterli. Onlarda yumurta döktükçe aynı sistemi uygulayıp tekrar büyütmeye çalışacağım. Şimdilik adet yavruyu büyütme çabasındayım. Bir adet bile olsa benim için çok büyük bit şey.
Bu yumurtaları kovada çıkarttım, ama küçük bir akvaryum olmadan olmayacak gibi gözüküyor.
Çeşme suyu kullandım bu sefer yüzde 100 ana tanktan çekeceğim suyu. Isıtıcı kullanmadım su ısısı 22-25 arasıydı, dereceyi 26'ya sabitlesem iyi olacak. 2.gün hava taşı bozuldu hava çıkartmıyordu bende hava taşını çıkarıp direkt olarak hortum ile hava verdim. Yem fazla abarttım.Yavru sayısına göre verebilirdim ama kova üzerinden göremediğim için çok dökülmüş olabilir. Bütün aksilikler acele ile yaptığım için beni bulmuş :). Yaptığım hatalardan dolayı çıkmadılar ve yaşamadılar. Evden atacaklar beni her yer her yerde, o yüzden çok acele işi oldu. Hep bular tecrübe oldu aslında, bi sonraki seferde hata yapacağımı sanmıyorum.
Saygılarımla iyi günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2013 14:01
Son kalan yavruda öldü. Ayrı akvaryum olmadan olmayacak.
Bu da kalan tek tetranın son görüntüleri (10 günlük).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2013 10:07
Merhabalar
Konunuzu ilgiyle takip ettim, etmeye de devam ediyorum 1 tanesini bile 10 gün yaşatmanız bence büyük tecrübe. Doğru şartları oluşturduğunuzda güzel yavrularınız olacaktır.
Saygılar
Konunuzu ilgiyle takip ettim, etmeye de devam ediyorum 1 tanesini bile 10 gün yaşatmanız bence büyük tecrübe. Doğru şartları oluşturduğunuzda güzel yavrularınız olacaktır.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 11:46
Ahmet bey son durumlar nedir.Nasıl gidiyor.Yavru büyüye bildimi?Tekrar yumurtlama oldumu?Olduysa bu sefer daha başarılı oldunuzmu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2013 15:59
Maalesef başarılı olamadım, son yavru 10 gün yaşadı. Neden bilmiyorum yaşatamadım. 4 tetramın üzerine 10 adet daha aldım beyaz benek çıktı. Alırken baktım yoktu ama görememişim. Ayırdım ama nafile sürü olduğu için bulaşmış. Hep yumurta döken damızlık dişiyi kaybettim. Yine 4 adet kaldı. Şimdi herhangi bir üreme söz konusu değil öyle takılıyorlar sağa sola. Tekrar tekrar denedim üretimi ama YGS LYS derken ilgilenemedim. ve başarılı olmadı. Teşekkür ederim sizinde ilginiz ve yardımlarınızdan dolayı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 19:55
Merhabalar, ben de 4 gün kadar önce 65 litrelik bir üretim akvaryumu kurdum. Asıl amacım Banjo Kedibalığı üretmek idi ancak o zamana kadar Tetra türleriyle deneme yapmayı planlıyorum. Konunuzu henüz tamamen okumadım ancak çok faydalı olduğunu fark ettiğim için favorilerime ekledim. Bugün itibari ile akvaryumda 2 tane Kırmızı Burun Tetra var, sanırım 1 dişi 1 erkek.
Üretim için temel tavsiyeleriniz nelerdir? Akvaryumun tabanında silis kum var, birkaç mangrov kökü var, henüz neredeyse hiç bitki yok (yumurtlamaları için java moss eklemeyi düşünüyorum), filtre pipo filtre, sıcaklık 26-27, su değerlerini ölçeceğim, ışık 72 watt.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir