Kışın Suyu Sıcak Tutmanın Bir Yolu
Malzemeler
Strafor (istenilen renkte olabilir ama en sıkı olanınızı almanızı tavsiye ederim)
slikon
çırt
makas
maket bıçağı
İlk önce straforları akvaryum boyutlarına göre çırtlarıda strafor kalınlığına göre kesiyoruz ve köşelerine çırt yapıştırıyoruz.
sonra akvaryum masasının köşelerinede çırt yapıştırıyoruz.
ve ardından straforu masaya çırtlıyoruz.
resimdede göründüğü gibi hem masada hemde yan straforda çırtlarımız var ve son parçayıda hem masaya hemde yan strafora çırtlıyoruz.
Gün boyu evde yokum görsellik biraz kötü olsada çok sıcak suttuğu belli. Çırt kullanma sebebim ise misafir veya akşam eve geldiğimde kolaylıkla sökülüp takılabilmesini sağlamak amacıyla kullandım.
Resimlerin bazılarını yan çekmişim düzeltemedim kusura bakmayın :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gün boyu hareket derken balıkların kendi hareketlerimi yoksa dış ortam hareketlerimi ?
gün boyu hareket derken balıkların kendi hareketlerimi yoksa dış ortam hareketlerimi
[/QUOTE]
Selçuk bey elektrik fiyatlarını biraz araştırdım 0.192 tl olduğuna rastladım, bu değer kw/h değeridir.
1 kw/h = 1000 w/h tır sizin hesabınızdan gidersek 100 w ısıtıcı elektrik fiyatı 0.272 olduğunda 1 saatte 0.1 x 0.272=0.0272 tl yapar. Günde 2 saat ayda 90 saat 0.0272x90=2,448 tl yapar.
Bu arada şunuda eklemek isterim, kullanılmayan bir odada yalıtımsız ısıtılan bir bölüm varsa, ısıtıcı direk odayı ısıtıyormuş gibi çalışır zira sürekli su içinde iletimle sudan havaya taşınımla ısı geçişi olacaktır sözün özü akvaryumunuz yüksek sıcaklıklı enerji kaynağı gibi davranıp odayı ısıtmaya çalışacak garibim ısıtıcıda suyu ısıtmaya çalışacaktır. Yaptığınız yalıtım %100 doğrudur ancak balığın durumunu düşünerek stres yaratmaması için en azından akvaryumunuzun ufak camından etrafı görmesini sağlayın.