Kızıl Ordular
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Latince Adı: Pygocentrus nattereri
Habitatı ve Anavatanı: Güney Amerika; Amazon Nehri.
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Aşırı agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Agresif
Yüzme Seviyesi: Orta-Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Normal zamanlarda dişi erkek arasında ayrım yapacak kadar farklılık yoktur. Üreme zamanlarında erkek balık maviye yakın bir siyah renk alır. Dişinin rengide koyulaşır ama erkek kadar koyu olmaz; daha soluk bir siyah renkte olur.
Üreme: Eş tutan çiftin rengi koyulaşır. Çift ayrı büyük bir akvaryuma alınmalıdır. Su torf veya su hazırlayıcılar kullanarak yumuşak, kahverengi bir hale getirilmelidir. Loş bir ortam yapılmalı ve sıcaklık 28°C olmalıdır. Ağzılarıyla yumurta dökecek alanı temizlerler, uygun duruma gledikten sonra 1000-1500 arası yumurta dökerler. Yumurtladıktan sonra akvaryumdan ayrılmalıdırlar. Yavrular yumurtlamadan 6 gün sonra serbest yüzer ve yem yer hale gelirler. 5 cm olana kadar artemia ve su piresiyle beslenmelidirler.
Sıcaklık: 23-28 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 35 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 500lt
Su Sertliği: Yumuşak - Orta
pH: 6.0-7.0
Zorluk Seviyesi: 5
Taner bey piranhanın niye bu forumda yasak olduğunu anladım verdiğiniz linkteki video'yu upload eden kişinin bir başka upload ettiği video'da pengasusların piranhalara nasıl yem edildiği marifetmiş gibi gösteriyor insanlara Reis
Bu kişinin daha doğrusu bu psikopatın nicki TnReFe pengasusları nasıl yem ettiği video'nun linkide ........... bu piranhaların suçu kesinlikle yok suçun tamamı TnReFe adındaki zavallıda :( [/QUOTE]
Merhaba,
İlk önce zavallı diye tanımladığınız TnReFe nickli kişi benim bunu belirteyim.Video linkini piranhaların sadece canlı yem yemediğini,karides-kalamar vs.. gibi et benzeri besinleride yediğini göstermek için koymuştum ama siz diğer videolarada bakmıştınız.Sitede böyle videoların yasak olduğunu bildiğim için koymamıştım.Yasak konusuna gelirsek piranhalara canlı yem yedirilmesi bu hayvanı yasak kılıyorsa sadece canlı yem verilen piranha değil benim anlamadığım konu buydu,kimilerinin özenle beslediği karidesleri frontosalarına canlı veren birçok kişi var yada arowanalara canlı balık veren.
Lütfen bu yazdıklarım tartışma konusu olmasın,canlı yem konusunda fikir ve düşüncelerinizi özelden sorarsanız hem başlığı kirletmemiş oluruz hemde bu canlıların tekrar sitede yasaklanmasını engellemiş oluruz.
[QUOTE=Batuaydin]Direk üreticiyle temasa geçtim yazdığı makaleleri kullanabilirmiyim diye yazı yazdım onay bekliyorum onay gelir gelmez. Resimleriyle birlikte paylaşacağım herşeyi.
Daha sonra da yabancı sitelerden çeviri yapacağım.
[/QUOTE]
Bu konu hakkında yeterli bilgilere ulaşamazsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Bilgilendirme konusunu sadece üretimle değil bilmek istediğiniz her konuyu cevaplamaya çalışırım.
Natterilerle ilgili genel bilgi ;
Piranha (Natteri) balıklarının uzunluğu yaklaşık 40 santimetreye, ağırlıkları da 4 kiloya ulaşmaktadır.
Bu balıklar, Suptropikal bölgelerde, suyun ph'ı 5,5-7,5 olan ve su sıcaklığı 23-30 Cø deki sularda yaşamakla birlikte optimal yaşam sıcaklığı 23-27 Cø dir.
Bu balıklar, Güney Amerika orijinli olup özellikle Kolombiya nehirlerinde yaygın bir şekilde bulunurlar. Ayrıca, Brezilya, Paraguay, Venezuella, Guana, Peru ve Arjantin'in merkezinde de yoğun olarak bulunmaktadır. Göllerde, lagünlerde ve nehirlerde yaşarlar. Balıklar gümüşi renkte bir deriye, keskin olmayan bir baş ile küçük bir ağza ve oldukça keskin dişlere sahiplerdir.
SERRASALMUS RHOMBEUS
Balık Güney Amerika nehirlerinde bulunur ama asıl yaşadığı yer Guyanadır.S.Rhombeus yerliler tarafından black piranha (siyah piranha) olarak isimlendirilir.Özellikle üreme dönemine giren piranhalar simsiyah bir renk alırlar.Akvaristlerin siyah piranha diye adlandırdıkları piranha S.Nigerdır.S.Rhombeus değişik şekil ve renklerde olur,her ne kadar şekli değişsede göz rengi değişmez.Ergen rhombeusların gözleri kırmızı olur.S.Rhombeusların bazı cinsleri 45cm boya kadar ulaşır ve renkleri siyaha yakın olur.Rhombeuslar yanlız yaşamayı ve avlanmayı severler.Guyanada yaşayan Rhombeusların vücut yapıları daha narin olur.Orinoco ve Amazonlarda yaşayan Rhombeus türlerinin vücut yapıları ve renkleri farklı olur,tek ortak özellikleri göz renkleridir.
AKVARYUMDA BESLENME
S.Rhombeuslar tek olarak beslenmelidir.Bulunduları tanklarda aşırı aydınlatmaya gerek yoktur,aşırı ışıktan rahatsız olurlar.Tanklarına akıntı verilmesi uygun olur.Su sıcaklığı 24-26C olmalıdır.ph 6.8-7.4 arası olmalıdır.S.Rhombeuslar küçükken saklanma ihtiyacı duyarlar ama büyük yetişkin bir Rhombeus saklanma ihtiyacı duymaz.