Klorun gittiğini nasıl anlarız
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 00:27
Arkadaşlar yeni tankıma çeşmeden suyu doldurdum, klorun gittigini nasıl anlarız ?
2 gün oldu suyu dolduralı ve eklenecek balıklar sarı prenses yavruları. Şimdi balıkları tanka salsam sıkıntı yaşarmıyım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 00:40
klor uçsa bile bakteri döngüsü oturmamış olur bunun için bakteri kültürü ekliyebilirsiniz sera bio nitrivec gibi bunun yanında sera aquatan alırsanız çok iyi olur veya 1 ay gibi bir süre balık eklememiz gerekir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 00:42
[QUOTE=Emirozekici]klor uçsa bile bakteri döngüsü oturmamış olur bunun için bakteri kültürü ekliyebilirsiniz sera bio nitrivec gibi bunun yanında sera aquatan alırsanız çok iyi olur veya 1 ay gibi bir süre balık eklememiz gerekir[/QUOTE]
Bakteri kültürü olayı halledildi bile dogal yollarla. Sadece klor sıkıntı şu anlık
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:16
Akvaryumun kapağını açarsanız klor 20 saat gibi bir sürede uçar gider . Su değişimlerindede 20 saat kadar dinlendirip (ağzı açık bir şekilde) kullanırsanız klor la ilgili bir sıkıntınız kalmayacaktır .
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:31
[QUOTE=ilkayasar]Akvaryumun kapağını açarsanız klor 20 saat gibi bir sürede uçar gider . Su değişimlerindede 20 saat kadar dinlendirip (ağzı açık bir şekilde) kullanırsanız klor la ilgili bir sıkıntınız kalmayacaktır .[/QUOTE]
Eminiz degil mi 20saatte uçtugundan ?
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:41
Genel olarak herkez 2 gün diyor agzı acık bir sekılde bekletıldıgınde ama ben klor giderici kullanıp 1 gun beklettımde herhangi bir sorun olmadı sımdıye kadar...
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:51
Klor giderici felan filan kullanmayin bence. zaten 1-2 gun icerisinde sudan ucup gidiyor. Tek sorun bakteri kulturu onuda ayarladiysaniz bir sorun olmaz insallah.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:56
[QUOTE=yusufkinali]Klor giderici felan filan kullanmayin bence. zaten 1-2 gun icerisinde sudan ucup gidiyor. Tek sorun bakteri kulturu onuda ayarladiysaniz bir sorun olmaz insallah.[/QUOTE]
1 buçuk gün felan oluyor suyu koyalı. Bakteri kültüründe sıkıntı yok.
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:56
Arkadaşlar illa para mı vermek gerekiyor bazı şeyler için ? Yok bactopurmuuş aquabilmemneymiş başka bir akvaryumdan azıcık suyu dök al sana bakteri aşılaması yahu onu yapamıyorsanız bi elma salyangozu atın içine bunu da mı ben söyliyim :D
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 01:58
[QUOTE=Godric]Arkadaşlar illa para mı vermek gerekiyor bazı şeyler için ? Yok bactopurmuuş aquabilmemneymiş başka bir akvaryumdan azıcık suyu dök al sana bakteri aşılaması yahu onu yapamıyorsanız bi elma salyangozu atın içine bunu da mı ben söyliyim :D[/QUOTE]
Hay agzına sağlık be kardeşim tamda benım agzımdan aldın lafı, illa herşey maddiyatmı bu hobide kime sorsam yok bunu al yok şunu al para su gibi değil ki bizde ![](smileys4/smiley1.gif)
![](smileys4/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 04:04
kardesim malavi tür balıklarda su dan hic sıkıntı olmaz bence sen balıklarını güzel ce suya alıştırarak koy sıkıntı olmaz bence
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 09:41
[QUOTE=Sergenn] [QUOTE=ilkayasar]Akvaryumun kapağını açarsanız klor 20 saat gibi bir sürede uçar gider . Su değişimlerindede 20 saat kadar dinlendirip (ağzı açık bir şekilde) kullanırsanız klor la ilgili bir sıkıntınız kalmayacaktır .[/QUOTE]
Ben yıllardır bu şekilde yapıyorum :) since 1994 for aquarium :))))
Eminiz degil mi 20saatte uçtugundan ?
[/QUOTE] Ben yıllardır bu şekilde yapıyorum :) since 1994 for aquarium :))))