Kolay artemia çıkarma(resimli)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zekice bir tasarım.Tebrikler aynını yapacağım.İnşallah.
Arkadaşlar ben de 6 aydır aynı düzeneği kullanıyorum. Bir farkla , ben şişenin etrafına mavi bir çöp poşetini sararak yapıştırdım. Huninin 3 cm yukarısına kadar sarmadım. Oradan ışık alıyorlar. Zaten artemialar çıktıktan sonra ışığa doğru ilerliyorlar. Hava hortumunu da uzun seçip artemialar çıktıktan sonra akvaryumun içine sallıyorum. Yumurtadan çıkan artemiaların hepsi şeffaf ve ışık alan hortumun içinde birikiyor. Büyük bir şırıngayla artemiaları hortumdan çekiyorum. süzme işlemine gelince: pazarlarda satılan ucuz,beyaz bezlerden bir parca kesip şırıngadaki artemiaları beze sıkıyorum. Sonra bir çay tabağı yada yavan bir kaba tatlı su koyuyorum. Üzerinde artemia olan bezi gergin tutarak ters çevirip kabın içindeki tatlı suya dokunduruyorum. Artemiaların %95 i tatlı suya geçiyor. Sonra bu suyu tekrar şırıngaya çekiyorum. artemia çıkarırken kesinlikle akvaryum suyu kullanmayın. Ben eve aldığım damacana sulardan kullanıyorum. Şimdiye kadar hiç çıkmadığı olmadı. Ilk yaptığımda akvaryum suyu kullanmıştım hiç bir yumurta açılmadı. çıkan artemiaları buzdolabında 2-3 gün saklayabilirsiniz. neden süzdüğümüze gelince artemia bünyesinde tuzu tutar. Artemia çıkardığınız sudaki tuz oranını arttırdıkça artemianın rengi koyu sarı ve kımızıya doğru azalttıkça acık sarı ve beyaza doğru gider. Artemiayı süzüp tatlı suya koyunca bünyesinde tuttuğu tuz azalır. Dolayısıyla artemiayı yiyen balığında alacağı tuz miktarı da azalır. .