kolay Kabuksuz Artemia Hazırlanışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 10:42
Şimdi biz 1 litre suya 0.5 litre çamaşırsuyu mu ekliyeceğiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 18:03
Bir soruda ben sorayim?
Acaba bu hazir kabuksuz artemialardan aldigimiz zaman nasil yemleme yapilacak?
Yani nasil bir isleme tabi tutulmasi gerekir yemlemeden önce.
Veyahitta bunlarida kabuklular gibi fokurdatip tuzlu suda cikartmakmi gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 21:55
Özen hanımın affına sığınarak cevap veriyorum.
[QUOTE=davut_1992]Şimdi biz 1 litre suya 0.5 litre çamaşırsuyu mu ekliyeceğiz.[/QUOTE]
Evet ölçek doğru, 1 litre suya 0,5 lt çamaşır suyu ekliyoruz, ama o kadar büyük ölçekli yapmamıza gerek yok ( Tabi yapacağınız artemia ile 500 yavru beslemeyecekseniz ) 2 çay bardağı suya 1 çay bardağı çamaşır suyu yeterlidir.
[QUOTE=baklaci]Bir soruda ben sorayim?
[QUOTE=davut_1992]Şimdi biz 1 litre suya 0.5 litre çamaşırsuyu mu ekliyeceğiz.[/QUOTE]
Evet ölçek doğru, 1 litre suya 0,5 lt çamaşır suyu ekliyoruz, ama o kadar büyük ölçekli yapmamıza gerek yok ( Tabi yapacağınız artemia ile 500 yavru beslemeyecekseniz ) 2 çay bardağı suya 1 çay bardağı çamaşır suyu yeterlidir.
[QUOTE=baklaci]Bir soruda ben sorayim?
Acaba bu hazir kabuksuz artemialardan aldigimiz zaman nasil yemleme yapilacak?
Yani nasil bir isleme tabi tutulmasi gerekir yemlemeden önce.
Veyahitta bunlarida kabuklular gibi fokurdatip tuzlu suda cikartmakmi gerekir.[/QUOTE]
Gerekli işlemleri yaptıktan sonra ( çamaşır suyunuda sirkeyle nötralize ettiğinizi varsayarak söylüyorum ) yavrulara direk verebiliyorsunuz, başka hiçbir işleme gerek yok.
Gerekli işlemleri yaptıktan sonra ( çamaşır suyunuda sirkeyle nötralize ettiğinizi varsayarak söylüyorum ) yavrulara direk verebiliyorsunuz, başka hiçbir işleme gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 00:22
Suda sirke kokusu giderilmeden mi veriyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 12:09
Fuat Bey yalniz siz benim sorumu anlamadiniz herhalde.
Ben hazir kabugu soyulmus satilan artemialar icin sormustum nelere dikkat etmem gerektigini, veya bu konuda tavsiyelriniz nelerdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 12:39
Hazır kabuğu soyulmuş olarak satılanları direk olark verebilirsiniz, bu yöntem kabuklu artemiaları yenmeye hazır hale getirmek içindir.
Sirkeli suda beklettikten sonra akan suyun altında bir müddet durulamanız iyi olacaktır, sirke kokusu geçtikten sonra güvenle verebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 15:47
[QUOTE=Özen Gözcü]
Yaklaşık 1 aydır Yenibosna civarında girmediğim züccaciyeci, 1 milyoncu, çanak çömlekçi kalmadı. Ama bu yağ süzgeci denilen şeyden bulamadım. En son dün akşam eve dönerken, başka bir 1 milyoncu gözüme çarptı ve orda sonunda buldum..Bu akşam eve gidince de bu yöntemi deneyeceğim inşallah..
Bu yüzden yöntemi tekrar okudum ve takıldığım bir yer çıktı.
Yukarıda alıntı yaptığım kısımda bahsedilen "1 bardak", su bardağı mı yoksa çay bardağı mı?..Kullanan arkadaşlara bilgi verebilir mi?
Saygılar
[/QUOTE]
Yaklaşık 1 aydır Yenibosna civarında girmediğim züccaciyeci, 1 milyoncu, çanak çömlekçi kalmadı. Ama bu yağ süzgeci denilen şeyden bulamadım. En son dün akşam eve dönerken, başka bir 1 milyoncu gözüme çarptı ve orda sonunda buldum..Bu akşam eve gidince de bu yöntemi deneyeceğim inşallah..
Bu yüzden yöntemi tekrar okudum ve takıldığım bir yer çıktı.
Yukarıda alıntı yaptığım kısımda bahsedilen "1 bardak", su bardağı mı yoksa çay bardağı mı?..Kullanan arkadaşlara bilgi verebilir mi?
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 16:05
Su bardağı. 1 Su bardağı na 1 yemek kaşığı sirke ölçülerinde ben sorunsuz olarak tatbik ettim.
6 Bardağa 6 kaşık uygularsanız, Elma sirkenizin çabucak bittiğine şahit olabilirsiniz :) Ben 2 bardağa 2 kaşık hesabıyla uygulamıştım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 12:36
[QUOTE=thesmallesttall]
Yukarıda alıntı yaptığım kısımda bahsedilen "1 bardak", su bardağı mı yoksa çay bardağı mı? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Saygılar
[/QUOTE]
Özen Gözcü 2009-02-25 12:36:29
Yukarıda alıntı yaptığım kısımda bahsedilen "1 bardak", su bardağı mı yoksa çay bardağı mı? Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Saygılar
[/QUOTE]
Su bardağı, kolay gelsin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 19:08
Baştan sona okudum
ama yanlış anlamış olmaktan korkuyorum
Hipolu suda kabukları eriyen artemiaları sirke ile nötr leyip direk balıklara mı veriyoruz yoksa gene artemiaları artemia düzeneğinde 24 saat açılmalarını mı bekliyoruz.
ama yanlış anlamış olmaktan korkuyorum
Hipolu suda kabukları eriyen artemiaları sirke ile nötr leyip direk balıklara mı veriyoruz yoksa gene artemiaları artemia düzeneğinde 24 saat açılmalarını mı bekliyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2009 21:23
Sirkede beklettikten sonra, birde sirke kokusunu gidermek için musluk altına tutmanız gerekiyor. Ondan sonra direk balıklarınıza verebilirsiniz. Artemiaları canlandırmanıza gerek yok. Zaten amaç canlanmasına gerek duymadan balıklarımıza verebilmemiz.
Saygılar.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir