Konuyu kapatalim lutfen
Oncelikle herkese merhaba, isim dolayisiyla 2008 yilindan buyana yurtdisinda ikamet etmekteyim, gecen 5 yillik sure zarfinda bazen 6 ayda bir bazense 1 yilda yasadigim sehri degismek, kimi zamansa ulkeyi degistirmek zorunda kaliyorum(cin ve kore arasinda).Hal boyle olunca akvaryum hobisini devam ettirmek bir hayli zor ve kulfetli oluyor, eger transfer edebilirsem pesimde goturuyorum edemezsem iyi bakacagina inandigim birine hediye ediyorum, sonra mi; silbastan yeni bir yer, yeni bir isyeri yeni bir hayat,yeni bir ev , zincirin sonunda da tabiyiki yeni bir akvaryum varJ
Son uc aydir Cinin Nanjing sehrinde ikamet etmekteyiz, kendi hayatimiz icin olmazsa olmaz kurulumlari gerceklestirdikten sonra kendime ayiracak vakti bulur bulmaz yeni akvaryumumu cok ilginc bir hikaye ile edindim ve sizlerle paylasmak istiyorum.Uzakdoguda yasamamiz sebebiyle halkla iletisim kurmak okadarda kolay olmuyor derdinizi anlatirken cok zorlanabiliyorsunuz.Isin akvaryum ve ekipman kismini metro marketler zincirinden kolayca hallettik fakat balik kismi bir hayli enteresan oldu.
Baslangicta cuce chiclidlerin oldugu bol karidesli bitkili guzel bir akvaryum yapmayi dusunuyordum, onceki akvaryumlarimda tecrubelerim cogu kez bitkili ve ona uygun baliklar uzerine idi.Ilk etapta internetten balik ,bitki,karides resimlerini indirdimki iletisim kolay olsun diye.Acentadan cinli arkadasimizida yanimiza alarak onun demesiyle best aquarium shop gittik.Bu noktada bir hatirlatma yapmam gerekiyor esim benim kadar balik sever degil hatta ozellikle temizlik bakim tutum zamanlarinda tartisdigimiz bile oluyordu, buna ek olarak kiziminda annesine cektigini dusunursek dusunun halimiJ ama son balik alimina kizimla beraber gittik.Iceride sadece arowana, Oscar, flowerhorn… gibi sert chiclid turlerini gorunce bir sok yasamadim degil, bizi getiren ve orda calisan arkadaslara derdimi anlatmaya calisirken kizimin bir flowerhorna cok ilgi gosterdigi ve onunla oynadigini hatta akvaryumun camlarini opucuge bogdugunu gordum, yanina vardigimda babacim bu baligi lutfen alalim demesinin ardindan benim kafamdaki liste tamamen degisti.Artik eve bir adet flowerhorn, iki adet Oscar ve 2 adet greenterror ile gittik.Bazen bu buyuk ve sert mizacli baliklari beslemek adina planlar yapiyordum ama tamamen dogaclama oldu.O gunden sonar kizimin baliklara olan ilgisi artti, sandalyesine oturup izliyor cingusunu(flowerhorn). Onunla oynuyor ve yemlerini kendi veriyordu(hatta bazen ben yokken bile)Iste boyle basladigimiz maceramizda cok kisa zamanda cok guzel baglar kurduk, Oscar ve greenterror gercekten cok guzel baliklar ama flowerhorna ayribir parantez acmak istiyorum, hakkaten dedikleri kadar varmis akvaryumun islak kopegi imis, balik degil evin evcil hayvaniymis.Bu dediklerimi muhakkak besleyenler cok iyi anliyordur imkani olan arkadaslarada sidetle oneriyorum.Ilerleyen gunlerde iki adet daha flowerhorn akyaryuma eklemis olmamdan oturu sikintilar yasiyoruz.Su an elimde bir genc, bir eriskin ve birde shortbody olmak uzere uc tane flowerhorn var.Neyazikki birbirlerini hirpaliyorlar ve gelecek iyi gorunmuyor.Bu yuzdendirki shortbody olani elden cikarip yeni bir akvaryum daha alip biri yanliz olacak digerleride karma tankta olacak sekilde ayiracagim.
Buraya kadar lutfedipte okudugunuz icin cok tesekkur ederim, biliyorum biraz uzun oldu ama elimden fazlasi gelmedi kusura bakmayin.Su an icin gorsellik acisindan tam hazir oldugunu dusunmedigim icin akvaryumun fotograflari yerine birkac balik fotografiyla giris yapacagim umarim begenirsiniz.
Saygilarimla,
Fotoğraf:
Boyut (cm):100/45/40
Kapasite (litre):180
Canlılar:Oscar,Greenterror,Flowerhorn
Akvaryum Bakımı:Haftada bir su degisimi
Kullanılan Yemler:Cin mali:)
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Yok
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Resimlerde genc olanini 25 dolara, shortbody olaninida 35 dolara aldim.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=wgUQfQHZgJQ#t=33[/VID]