küçük bir beta akvaryumu, ve önerileriniz
Boyut (cm): 40x22x20
Kapasite (litre): 17,5
Canlılar: betta
Malzemeler:
atman 1500 hava motoru
Akvaryum Bakımı:
Kullanılan Yemler:
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Merhabalar, henüz yeniyim bu hobide.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su degişimi yaparken betanızı ayırmanıza gerek yok bence.Ayrıca ne sıklıkla yapıyorsunuz degişimi...Ben 24 litrede 2 betaya bakıyorum ve sadece ısıtıcım var su degişiminide 3-4 haftada bir yapıyorum.Daha uzun sürede degişim yapan arkadaşlarda var.Tamamını da değiştirmiyorlar yüzde 20-30 yeterli oluyor.Sizde filtrede var.Sanırım 3-4 haftada bir yuzde 30 su degiştirmeniz yeterli olucaktır yemi fazla kaçırmadıkça...
Işık fotolardan mı kaynaklı bilmiyorum ama çok geldi bana.Bettalar loş ortamları seviyorlar.Eğer loş ortam sağlarsanız akvaryumun her yerinde sürekli gezinirler.Loş ortam sağlamak için pistia,sumercimeği gibi su üstü bitkilerinide kullanabilirsiniz..Forumda satan arkadaşlar oluyor.Ben bitkilerimin çoğunu forumdan temin ettim.Bitkileriniz gelişimlerini tamamladığında da bu gölgeliği sağlayabilir.
Isıtıcı bence şart.Ankara'da geceleri soğuk oluyor.Arkadaşında bahsettiği gibi ani sıcaklık değişimleri bettanızın kolay hasta olmasına sebep olabilir.Kesinlikle en kısa zamanda bir ısıtıcı alın. 25watt'lık bir ısıtıcı işinizi görür.Birde muhakkak termometreniz olsun.Isıtıcıların üstündeki derece ayarlarına güven olmuyor.Ben 26 dereceye sabitlemek için ısıtıcının ayarını 22'ye kadar indirdim.
Taşların yerine mangrow,mopany veya yati dalı kullansaydınız bence daha güzel görünürdü.Daha doğal bir görüntü veriyor.Mangrow ve mopany kökleri suya salınım yaparlar ve suyu sarıya boyarlar. Kullanmak isterseniz hazırlamadan suya koymayın.Bir hafta 10gün suda bekletmeniz veya bir kaç kere kaynatmanız gerekiyor.Yoksa suya çok fazla salınım yapıyorlar.Bu yapılan işlemlere rağmen yıllarca salınım yapmaya devam ediyorlar.Ben mopany kökü kullanıyorum çok hafif sarartıyor suyu.Benim hoşuma gidiyor doğal bir görüntü veriyor akvaryuma. Siz beğenmeyebilirsiniz.Yati dalına gelincede ilk bir hafta kadar suda batmaz.Bir hafta kadar ayrı bir yerde batana kadar suda bekletebilirsiniz,akvaryumda üstüne ağırlıkkoyabilirsiniz,ya da akvaryumcularda kendi akvaryumlarında beklettikleri dallar oluyor onlardan alabilirsiniz.Tabi zevk sizin zevkiniz ama enazından koyu renk kaya olsaymış daha iyi olurmuş.
Sera aquatanı bende kullanıyorum.Kullanılmasada olur sanırım.Yeterki dinlendirilmiş suyla ve oda sıcaklığında suyla yapın su değişimini.Su değişimlerinide 7-10 günde bir %30 olarak yapmanızda fayda var.Bitkiler için gübre kullanmıyorsanız bu su değişimleri sayesinde dinlendirilmiş çeşme suyu ile bir miktar bitkileriniz için gerekli mineralleri sağlamış olursunuz.Balığınızıda sudan çıkarmanıza gerek yok.Bir parça hortumla suyu sifonlayabilirsiniz.
Bettalar çok iyi zıplarlar.Akvaryumun üstü kapalı değilse ya kapak yaptırın ya da camcıya cam kestirin muhakkak.Bir sabah balığınızı yerde ölü görmek istemezsiniz.Bettaların bu özellikleri hakkında yakın zamanda konuda açılmışdı.
http://www.akvaryum.com/forum/betta_ziplarmi_k375854.asp?PID=2002674
Hava motoru olarak başka bir marka kullandığım için ısınması konusunda bir şey söyliyemiycem.
Yem konusunda da kaliteli yemler balıkların tüm besin ihtiyaçlarını karşılamakda.Bence canlı yeme gerek yok.Parazit kapma riskini arttırırsınız.Çoğu arkadaş bu yazdığımı kabul etmiyecek belki ama düşüncemi söylüyorum.Birde bettagranı ufalayıp atmanızda fayda var.Ufalamadan atınca betta rahat yiyemiyor o parçaları.
Sağlıklı balıklar.
[quote=uur__]Su degişimi yaparken betanızı ayırmanıza gerek yok bence.Ayrıca ne sıklıkla yapıyorsunuz degişimi...Ben 24 litrede 2 betaya bakıyorum ve sadece ısıtıcım var su degişiminide 3-4 haftada bir yapıyorum.Daha uzun sürede degişim yapan arkadaşlarda var.Tamamını da değiştirmiyorlar yüzde 20-30 yeterli oluyor.Sizde filtrede var.Sanırım 3-4 haftada bir yuzde 30 su degiştirmeniz yeterli olucaktır yemi fazla kaçırmadıkça...[/quote]