Kum Kelebeği Yavru Bakımı
Kum kelebeklerim yaklaşık 1 ay önce yavruladı fakat günler ilerledikçe 2 şer 3 er ölmeye başladılar. 42 adet yavrudan 20-25 adet kaldı. Yavruların bakımları ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yavuz bey bu yavruların narin olduklarını biliyoruz.Su değerlerinin iyi olması,ani değişimler olması bu balıklara cok cabuk hasar verebiliyorlar.Gerci sizinde bu konuda bilgili olduğunuzu biliyorum .İnşallah bu konuda daha uzman bir arkadaşımız çıkarda yardımcı olur.
Akvaryumda bulunan kum oldukça ince ayrıca yavrular yavrulukta duruyor. Dün akşam akvaryumun pH değerini ölçtüm 8.2 civarındaydı. Havasıcaklığı olsa diye düşünüyorum 29 C de bu havalarda bu sıcaklıkta normal. Bu aralar dipten biraz su çekip yeni su ile üzerini tamamlayıp öyle deneyeceğim. Leptosoma kitumba yavrularında hiç bir sorun yok çok şükür onlar yaşıyor.
kum kelebeği yavrularında bu sorun ilk yavrusunda bendede oldu ama size tavsiyem yavrularına ufalayarak yem verme ve fazlada sıcak yapma tek artemia ile besle günde 3 kez veya 4 kez . sularını cok temiz oolması gerekiyor en önemli faktör bu.ve yavrulukta ölüyorlar haberiniz olsun bence zaman kaybetmeden ayırın.
Yavrulara pul yem vermeyi kesiyor. Bu günden itibaran yanlızca atremya ile beslemeyi sürdüreceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.