Kum tavsiyesi
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 21:04
Tropheus duboisi yada ikola için 2. akvaryumumu hazırlıyorum 100x40x40 tankımda sadece bir koloni besleyeceğim yani 5-6 adet. Kum konusunda kararsız kaldım tropheus larda ince düşünüp sık dokuyorum. Özellikle istedikleri kum yada rengi varmı tabi piyasada rahat bulmam koşulu ile.
Şimdiden teşekkürler.
BeatMaster 2008-11-28 21:05:24
Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 21:16
Benim size tevsiyem 0 numara mercan kırığı olur.
Saygılarımla,
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 00:03
Birol Bey çok teşekkürler tamda arasında kaldığım iki balığı besliyorsunuz
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 00:24
Valla benimki ne yardan ne serden geçerim hesabına döndü. Forumda bir çok konuda beslenmemesi tavsiye ediliyor. Ben yinede beslemeye karar verdim. Birbirlerine karşı o kadar anlayışlılar ki fakat kendi türleriyle bir türlü barışamadılar . Size tavsiye ederim diyemiyeceğim. Genel durumları bu, kararı siz verin. Sağlıklı balıklar dilerim.
birolbozkurt 2008-11-29 00:26:42
Saygılarımla,
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 02:26
Kum olarak eğer ph için bir kimyasal kullanmayı düşünmüyorsanız ve imkanınız varsa aragonit kumu tavsiye ederim.Bunun dışında yine kimyasal kulanmadan ph için olumlu sonuç alabileceğiniz kum olarak 0 numura mercan kırığı kumu alternatif olabilir.
Ph için kimyasal kullanacaksınız 0 numura silis kumu tek geçerim.
Saygılar selamlar...
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2008 22:22
[QUOTE=birolbozkurt]
Benim size tevsiyem 0 numara mercan kırığı olur.
Saygılarımla,
[/QUOTE]Kesinlikle katılıyorum . Fakat Hagen quartz veya Hagen calsıum kumda tercih edilebilir.
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 09:14
Hepinize tekrar teşekkür ediyorum yardımlarınızı ve bilgilerinizi paylaştığınız için.
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2008 09:49
Benim size tavsiyem siyah cam filminde arka fon ve kum olarak silis kum.Yuvarlak kayalarla birde dekor yaptığınız zaman mükemmel bi görüntü ortaya çıkıyor.