kumda kahverengilik
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2006 11:39
Merhaba arkadaşlar, benim akvaryumumda beyaz kum mevcut ve kuralı yaklaşık iki haftayı geçti , akvaryum kurulduktan sonra aqutan ve nitrivec ilave ettikten sonra bir hafta kadar sonra balıkları koymaya başladım.akvaryumun kurulumundan yaklaşık iki hafta sonra kumların üstünde kahvrengi bir tabaka oluştu , bende ilk dip temizliğinde dipte kahverengilik oluşmuş bölümlerdeki kumu da çektim yıkayıp tekrar akvaryuma koydum acaba yanlış mı yaptım?Ayrıca bu dip çekimi esnasında aparatı kumun içine mi sokmak gerekiyor yoksa üstten mi yapmak gerekiyor forumlardaki konulardan anlayamadım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2006 13:42
Kahverengilik büyük ihtimal dışkıların bıraktığı izlerdir.Eğer kahverenklilik camlardada varsa yosundur.Aparatı hafifçe taşların içine sokup temizlik yapabilirsiniz.Taşları dışarı çıkartmanız hem size zahmet olacak hem suyu bulandıracak hemde balıkları rahatsız edececektir.Taşları çektirmemeye dikkat edin...
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 09:56
Öncelikle akvaryumunuzun boyutları dış motor varmı balık cinsinizi bi söyleyin yardımcı olalım.
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 19:06
Balık dışkısı olarak düşünüyorsanız haftalık dip çekimini ihmal etmeyin.Belkide kahverengi yosun oluşuyordur.Bundan kurtulmak pek kolay değil.Siz balık türünüze gre yosun tüketici balıklar alınız.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2006 01:15
Kahverengi yosunlar oluştuktan sonra veya oluşumu olan akvaryumlar, muhtemelen aşırı yemleme yapılan,güneşi fazla gören ve alg,yosun yiyicilerden mahrum olan akvaryumlardır. Nitekim çözümleri muhtemeldir. Akvaryumunuza ekliyeceğiniz yeteri miktarda yosun yiyici balık,akvaryumunuza yeterli filterizasyon,sürekli dip çekimi sizin problemlerinizi azaltıp,yok edebilir.
Saygılar..