lepistes yavrusun saklanacak yer yapma
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 01:17
[QUOTE=Asesino]
banada iyi bir fikir gibi geldi ama resimlerle anlatırsak daha anlaşılır ol pon pon kızların elindekin den koymakta iyi olur ama zara vermezmi kimyasal olduğundan dolayı
[/QUOTE]Eğer kimyasal zararları düşünüyorsanız sadece bitki kullanmalısnız. Sonuç olarak iptede boya var..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 02:44
Arkadaşlar bir adet soğan çuvalını buruşturup akvaryumun bir köşesine koyun alın size saklanma bölmesi
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2007 14:29
Resim bekliyorduk nerede kaldı?
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2007 01:48
Arkadaşlar örnek olarak sunulmuş olan fotoğraftaki malzeme (rafya) kullanmamanızı tavsiye ederim ziraa ben geçtiğimiz günlerde kullandım ve erişkin boydaki 3 adet lepistesimin canına maal oldu hayvan kendini onun içine gidiğinde sıkışıyor aynı balık ağı gibi çıkamıyor
"bende yanıt yazan diğer arkadaşım gibi doğal bitkiler koymaya çalışın diyeceğim "
ancak sizdede olacak diye bir şey yok benim sürekli uğradığım akvaryumcuda 50cm akvaryumun yarısını kaplayacak kadar rafya atılmış olarak duruyor yavru lepistes akvaryumu
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2007 13:07
Bence canlı doğuranların yavruları için hiç bir şey kullanmamak lazım. Akvaryumda biraz bitki varsa bu yeterli.Öncelikle canlı doğuran yavruları chiclidler kadar zeki değil saklanması için top büyüklüğünde rafya koyarsın o ısrarla diğer bölümlerde gezinir ve yem olur. Diğer bir husus ta doğa kanunu gereği iyiler kazanır zayıflar yem olur. Eğer akvaryum da aşırı popilasyon yoksa ve doğal ortam sağlanmışsa yavrular için hiç bir şeye gerek yok. Güçlü olanlar kendini kurtarıyor. Zayıf olanlar için yapacak hiç bir şey yok. İster rafya,ister yavruluk isterse yavru akvaryumu onu hayatta tutmaya yetmeyecektir.
lafayette 2007-08-24 13:16:55
İmla kurallarına dikkat edelim.
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2007 19:34
Rafyayı denemenizi isterim.Bıçakla bükerek bir top yapın.Hatta suyun içine bile batırmanıza gerek yok .Suyun üstünden kaymayacak şekilde tutturun yeter.Benim bu yöntemle sadece 5 lepistesten yüzlerce lepistesim olmuştu.Karadenizden hamsi çıkarır gibi görüntü oluyordu :)
lafayette 2007-08-25 09:14:31
İmla kurallarına dikkat edelim.
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2007 23:58
Arkadaslar bu rafya olayına ben çok karşıyım nedenini soracak olursanız sık bır sekile birbirine bağlandığından akvaryumdaki bütün pislikleri topluyor siz o rafyayı akvaryumdan çıkarmak istediğinizde akvaryum berbat bir hal alıyor ve o pislikler filtrelenmediğinden balıklar için zararlı toksinler üretiyor onun yerine akvaryumunuzu bitkilendirin derim hem akvaryumunuza ayrı bir hava katmış olursunuz hem de balıklarınız için doğal saklanma yerleri oluşturursunuz