leptosoma
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2008 18:24
Arkadaslar damızlık boy leptosomam var. 1 erkek 3 dişi yavru almak istiyorum fakat 2 tane damızlık black camerunum var. İkisi bir arada uyumlu olur mu acaba?
özkoçak 2008-10-23 09:45:58
Lütfen mesajlarınızda imla ve dilbilgisi kurallarına dikkat ediniz. Bu bir forum kuralıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2008 18:38
Akvaryumunuz yeterliyse sorun olmaz.Leptosama lardan yavru almak istiyorsanız koloniye 2d. daha eklemenizi öneririm.Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2008 21:33
Bende hiçbir sorun çıkmıyor.Sadece yumurtlarken calvuslar müdahale edebilir.Normal yaşama pek müdahale etmezler calvuslar genelde kendi çaplarında takılırlar...
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2008 01:15
[QUOTE=SONER T]Peki benim bir sorum olacak leptosoma yavrusuna saldırganmıdır yoksa tropheus gibi yavrusunu koloniye katarmı?... [/QUOTE]
COBRA 2008-10-23 01:16:29
Leptosomalar yavrularına saldırmazlar ve yemezler fakat herhangi bir korumada da bulunmuzlar.Kendi tankımda bolca cryptocoryne balansae bitkisi mevcut ve dişilerin çoğunu kusturmuyorum.Dişiler;yavrularını doğal yollardan tankın içerisine salıyorlar.Böylelikle 1 sene önce 5 adet olan leptosoma sayım şuan 70 civarı ve içerisinde her boydan leptosoma mevcut.