Leptosomaların fiyatları hakkında....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
c.leptosama kigoma: 80 ytl. ve C. Leptosoma Jumbo Kitumba (1,5cm) :15ytl.
Yavuz bey ve Hikmet Bey, Söylediklerinizin neredeyse tamamına katılıyorum. Ben de bedavaya yada yok parasına verdiğim balıklarımı 2-3 katına satan gençler gördüm. Özellikle hikmet bey'in sağlıklı ve güzel görünen bir balığın daha değerli olduğu düşüncesi çok doğru. Not: 8. akvaryum canlısı birincisi kitumbanız size göre güzel olabilir ama ben hiç beğenmiyorum malesef. Gerçekten tanganyikanın bir çok türü bana çok sade ve gösterişsiz geliyor. Zevkler ve renkler meselesi. 2-3cm bir balık 20 ytl ise hala çok pahalıdır benim için.
Saygılar...
Biz ve bizim gibi hobiciler için balıkların renkleri, sağlıkları önemli olduğu gibi fiyatları da önemlidir. Kusura bakmasın kimse ama daha fazla para kazanacağım diye bazı balıkların fiyatlarının düşmesinden rahatsiz olan hobiciler var. Daha doğrusu hobici adı altında işi ticarete dökmeye çalışanlar. Benim asıl problemim onlarla. Ben güzel bir balığı besliyorsam ve onu beslemek isteyen diğer hobicilerin de rahatlıkla bulabilmesi için, o türün piyasada bulunur hale gelmesinden rahatsızlık duymam. Aksine o hobiciler adına sevinirim. Çünkü benim amacım o balığı çoğaltıp satmak değil, onu beslemek.