Lobelia cardinalis nasıl çoğaltılır?
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 05:32
Herkese iyi sabahlar,
elimde bir kök, 7-8cm civarında Lobelia cardinalis var. Acaba nasıl çoğaltabilirim (bitkiler için hangi tabiri kullanacağımı bilemedim) ya da üretebilirim?
Saygılar.
elimde bir kök, 7-8cm civarında Lobelia cardinalis var. Acaba nasıl çoğaltabilirim (bitkiler için hangi tabiri kullanacağımı bilemedim) ya da üretebilirim?
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 10:44
Çok yavaş büyüyen bir stem bitkisidir,gövdeden kesilip tekrar dikilir kesilen yerden yeni filizler verir .
Beğenenler: [T]168086,brigantes[/T]
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 11:30
Mustafa Bey yanıtınız için teşekkür ederim. Size zahmet olacak ama gövdeden nasıl kesmem gerektiği konusunda da detay verebilirseniz çok sevinirim
. Örneğin yanılmıyorsam Anubias türlerinde rizomdan ve 3-4 yaprak kalacak şekilde kesiyoruz, bunda kesmem gereken boyut ne olmalı acaba?
Umut Bey yazdığınıza katılıyorum. Zaten amacım çoğaltıp ön planda kullanmak, ayrıca yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
![](smileys4/smiley9.gif)
Umut Bey yazdığınıza katılıyorum. Zaten amacım çoğaltıp ön planda kullanmak, ayrıca yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2009 11:54
Rica ederim Taygun Bey,7-8 cm küçük ,1-2 cm daha büyüyünce altta yani ana gövdede 2-3 yaprak kalacak şekilde keskin bir makasla kesin ve kuma dikin.