Malawi akvaryumum yeni hali.
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 01:17
Önceki hali
gurbet 2007-09-21 01:18:32
Sizlerden gelen öneriler üstüne icindeki dogal olmayan ve balik cesitlerini degistirdim.Yeni haliyle akvaryumum ve yorumlariniz ve önerileriniz bekliyorum...
Yeni Hali
Kayaliklari yan taraf yerine filitrenin ve isiticinin oldugu orta kisma dizsem,filitre ve isiticinin önünü kapatip görünmezligini saglasam görüntü bakimindan nasil olur ve yüzme kumluk alani olarak ön taraflari kullansalar nasil olur arkadaslar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 06:24
Öncelikle akvaryum içindeki nazar boncuklarını ve sol taraftaki ağaç kökünü çıkartırsanız daha doğal bir görüntü yakalarsınız. Kayaları da hem balıklara yuva ve mağaralar oluşturacak, hem de ısıtıcı ve filtre aparatlarını gizleyecek şekilde yerleştirirseniz çok daha keyifli bir akvaryum olacaktır. Yalnız üçgen akvaryumların görsel olarak normal diktörgen prizma tanklardan daha zayıf olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 08:38
Oh be ilk resime bakarken gözlerim yoruldu.Doğru yolu bulup fazlalıkları çıkartmışsınız.Kayaları sol tarafa değilde üçgenin açı merkezine dizseniz ve orda da ısıtıcı ile filitre borusunuda gizlerseniz hem ön tarafta geniş bir alan kalır hemde balıklar için arka tarafta saklanma yeri oluşur.Tabi diğer doğal olmayan nesneleri çıkartmanız gerektiğini söylemiyorum artık.
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 08:54
Murat bey,
Benimde akvaryumum ufo atman 880 köşe modeli (imzamda akvaryumum da tıklarsanız görebilirsiniz)Yani sizin akvaryuma benzer bir şey.Köşe ve bombeli akvaryumların en büyük problemi zaten dekor olayı.Ben bir çok dekor denememe rağmen ,istediğim bir görüntü oluşturabilmiş değilim.Ama dekor olarak, objeleri akvaryumun ortasından başlayarak yaptığınız zaman ,daha dekoratif duruyor.Hem böylece ısıtıcı vs.i de gizleme şansınız var.Ya da ,sağ ve sol camların hemen önüne yassı kayalarla (elinizde varsa)dizerekten güzel bir görüntüde oluşturulabiliyor.Çok fazla seçenek yok maalesef.Böylede bence olmamış.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 22:08
Arka fonuda değiştirirseniz çok güzel olacak.
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 22:16
[QUOTE=aquarist92]Arka fonuda değiştirirseniz çok güzel olacak.[/QUOTE]
Bencede.Kayalık görünümlü olan bir arka fon daha doğal ve daha güzel duracaktır.Eğer akvaryumunuzdaki dekorla benzer olursa muhteşem olur.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 22:45
[QUOTE=Yunus Emre][QUOTE=aquarist92]Arka fonuda değiştirirseniz çok güzel olacak.[/QUOTE]
gurbet 2007-09-21 22:46:06
Bencede.Kayalık görünümlü olan bir arka fon daha doğal ve daha güzel duracaktır.Eğer akvaryumunuzdaki dekorla benzer olursa muhteşem olur.
Saygılar...
[/QUOTE]
Arka dekor olarak arka taraflarda yapistirili disardaki kagitlardanmi bahsediyorsunuz arkadaslar onu söylüyorsaniz birdahaki temizlige kadar yapamam veya su kaya görünümlü icden tutturulan cama plastik kaya seklinde arka fonlardan mi bahsediyorsunuz.Biraz daha acabilirmisiniz önerileriniz saygilar selamlar....
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 22:54
Murat Bey benim bahsettiğim ilk dediğiniz.Yani dışardan yapıştırmalı kağıtlar.Onuda dediğim gibi kayalık görünümü olan bir fonla değiştirirseniz daha doğal ve hoş gözükecektir.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2007 23:07
Son hali daha güzel olmuş.
Saygılar..