Malawi mi Tanganyika mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Oncelikle tahmin ediyorum ki 2 den fazla erkek var ama 2 tane ciddi baskin erkek var. Birisi sag tarafi digeri de sol tarafi kendisine bolge edinmis ve hazirladiklari yerlere disileri cekerek ciftlesmeye calisiyorlar.
Hatta sag taraftaki sol taraftakine gelip disi baligini kapmaya ve cekmeye calisiyor. Dolayisiyla bir iki kere baskin olan erkekler agiz agiza kapistilar ama yine de yerlerini koruyorlar.
Su ana kadar iki yer tutulmus gorunuyor bu iki erkek tarafindan, digerleri de ortalarda gezinip bir sagdaki bir de soldaki erkekten arada bir posta dayak yiyorlar.
Yem verdigim zaman hepsi acaip canli bir sekilde yeme saldiriyorlar. Gayet hareketliler hatta ben yem vermeyip akvaryumun onunde dursam da hemen geliyorlar elimi oynatmasam bile kipir kipir hareket halindeler.
6.5 cm buyuklugundeler. Henuz disi erkek orani istedigim ve olmasi gerektigi oranda degil. Onu da bir ay icerisinde duzeltmeye calisacagim.
Sol taraftaki erkek disisini de belirlemis durumda. Kumlarla bayagi bir oynamislar sol tarafta. Ama surekli baliklar yaklasiyor tabi bu yuzden surekli onlari uzaklastiriyor erkek ve ciftlesmeleri arada kesiliyor.
Bir gunluk izlenimlerim boyle :)
Yem olarak bitkisel ağırlıklı yem vermeniz daha uygun olur.. Granugreen vermeyin balıklarınıza.. Bu yem suda oldukça genleşiyor ve tropheuslarda sorun yaratabiliyor.. Ana yem olarak Sera Flora, Tetra Philly, Tropical Super Forte kullanmanızı öneririm.. Nls Cichlid formulayı da bu yemleri verdikten sonra mutlaka birkaç tutam atın balıklarınıza.. Renklenmeleri için çok yararlı.. Ayrıca Sera Spirulina tablet ve Tetra Pro Vegetable ile diyetlerini zenginleştirebilirsiniz..
Bilgiğim kadarıyla Spectrum Cichlid Formula'da bitkisel ağırlıklı besinler bulunuyor. Yoğun yosun kokusu alıyorum. Bunlarla başladım artık. Granu green yem de arada vereceğim. Hatta otomatik yemliğin içerisine %80 spectrum, %20 granugreen karıştırabilirim. Şu anda kendim veriyorum yemlerini.