Mangrove Bataklığı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 22:34
[QUOTE=Supreme] [QUOTE=sadiksena]Muzaffer bey bu bitkinin kökü tabandamı?[/QUOTE]
Selam,
Hayır. Su üstü bitkisidir. Kökleri epey uzar ama asla kuma dikilmez. Batmaz ve yaprakları asla ıslanmaz. Su üstünden akar gider.
Saygılar,
[/QUOTE]
Selam,
Hayır. Su üstü bitkisidir. Kökleri epey uzar ama asla kuma dikilmez. Batmaz ve yaprakları asla ıslanmaz. Su üstünden akar gider.
Saygılar,
[/QUOTE]
Üstü açık akvaryumlar için gerçekten güzel bir bitki ben de bir fotoğrafını koyayım kök durumu iyice belirginleşsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 22:43
Severum ve yeni minik dostum Albino Astronot ile sizleri başbaşa bırakıyorum, iyi seyirler
Hepsine, MAAŞALLAH
Saygılar,
Hepsine, MAAŞALLAH
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 22:48
Maşallah severumdan çok güzel ve başarılı kareler yakalamışsınız, sizdeki severumu gördükten sonra benimkilerin golden değilde red varyetesine daha yakın olduklarının farkına vardım.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 22:56
[QUOTE=murad]Maşallah severumdan çok güzel ve başarılı kareler yakalamışsınız, sizdeki severumu gördükten sonra benimkilerin golden değilde red varyetesine daha yakın olduklarının farkına vardım.
Selam,
Murat Bey, teşekkür ederim.
Aslında, bende Golden sanıyordum ama Youtube'de video izlerken, Red Severum tâbirleri gördüm ve google'da aramaya yapınca, benim balığıma benzer fotoğraflar gördüm ve Red olduğuna karar verdim
Bende, 1 tane daha severum vardı. Görmüşsünüzdür belki? Onun rengi böyle değildi. Eğer, Red Severum dediğimiz balık, büyüdüğü zaman o büyük Severum gibi oluyorsa bilemiyorum.
İki göz arasında ki desen sayısına bakarsak, sanırım bendeki dişi. Az deseni var.
Fikri olan?
Saygılar,
Saygılar,
[/QUOTE]Selam,
Aslında, bende Golden sanıyordum ama Youtube'de video izlerken, Red Severum tâbirleri gördüm ve google'da aramaya yapınca, benim balığıma benzer fotoğraflar gördüm ve Red olduğuna karar verdim
Bende, 1 tane daha severum vardı. Görmüşsünüzdür belki? Onun rengi böyle değildi. Eğer, Red Severum dediğimiz balık, büyüdüğü zaman o büyük Severum gibi oluyorsa bilemiyorum.
İki göz arasında ki desen sayısına bakarsak, sanırım bendeki dişi. Az deseni var.
Fikri olan?
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 22:56
Muzaffere bey,
Geçen sene akvaryumumda bir çift golden severum vardı.Bir kaç başlıklta araştırmalar filan yapmış ,üremesi vs. hakkında yeterli bir bilgiye ulaşamamıştım.Öyle bir duruma geldikki hayvanlarla,sırf onlar için ve bu zevki tatmak adına ,pond yemlerden almıştım.Nemi yapardılar?Ben ne vakit akvaryuma yaklaşsam su yüzeyine çıkarlar ve yem vermemi beklerlerdi.Hemde elimden kapış kağış öyle güzel yerlerdiler ki;bu zevki hiç bir balıkta yaşayamam heralde artık.Çok güzel bir duygudu;paylaşmak istedim.
Eğer denerseniz sizde aynı şekilde elden besleyebilirsiniz;zira,çok akıllı ve çok ihtişamlı renklere bürünen balıklar.Sağlıklı yaşatmanı dilerim.Ben başedememiş sonunda akvaryumcuya bırakmıştım.Sebebi ise;
ağız ağıza çoğu zamanlarda kavgalar ederler ve o şekilde (ağızları bir birine kilitlenmiş halde) dakikalarca öylece kalırlardı.
Benim yanlışım bir çift olmasından kaynalanıyordu sanırım.
Bitkiler (hele su üstü olanlar harika ,akvaryum zaten bir numara), bu güzellikte bir akvaryum ve çok başarılı dekor(ların)için Tebrikler.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 23:07
Selam,
Doğan abi, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Eski bir amerikancıyım ve siteye üye olmadan öncede severumlarım vardı. Tank içinde, kavga eden balıkları ayırma gibi bir özelliği var deyince, önce gülmüş sonra da balıkları almıştım. Cidden, kavga eden balıkları ayırma özelliğide olsada, kendi aralarında ki kavgaları ayıracak balığım olmadı için elimden çıkarmıştım
Benim balığımda, sizinkiler gibi beni görünce cama yapışıyor ve direkt su üstünde alıyor soluğu. Seviyorum sıpayı ama 70-80 kök Subulata bitkimden, sadece 10 kök kaldı. Geri kalanların hepsini yedi
Tankta, problem çıkarmaması, kardinal neon ve kırmızı burun tetralar ile iyi geçinmesi diğer güzel bir özelliği.
Saygılar,
Doğan abi, güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Eski bir amerikancıyım ve siteye üye olmadan öncede severumlarım vardı. Tank içinde, kavga eden balıkları ayırma gibi bir özelliği var deyince, önce gülmüş sonra da balıkları almıştım. Cidden, kavga eden balıkları ayırma özelliğide olsada, kendi aralarında ki kavgaları ayıracak balığım olmadı için elimden çıkarmıştım
Benim balığımda, sizinkiler gibi beni görünce cama yapışıyor ve direkt su üstünde alıyor soluğu. Seviyorum sıpayı ama 70-80 kök Subulata bitkimden, sadece 10 kök kaldı. Geri kalanların hepsini yedi
Tankta, problem çıkarmaması, kardinal neon ve kırmızı burun tetralar ile iyi geçinmesi diğer güzel bir özelliği.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 23:18
[QUOTE=Supreme] [QUOTE=murad]Maşallah severumdan çok güzel ve başarılı kareler yakalamışsınız, sizdeki severumu gördükten sonra benimkilerin golden değilde red varyetesine daha yakın olduklarının farkına vardım.
Selam,
Fikri olan?
Saygılar,
[/QUOTE]
Saygılar,
[/QUOTE]Selam,
Fikri olan?
Saygılar,
[/QUOTE]
Muzaffer Bey, goldenlerdeki cinsiyet tayini red (veya red e yakın) severuma göre çok daha kolay ve belirgin fakat bu varyete insanı bunaltıyor iki ay içinde yok erkekti yok dişiydi derken tankı 8 severumla doldurdum beneklerden çok bence alt ve üst yüzgeç uzunluğu ile hareketleri bu balığın cinsiyetini ele veriyor.
Benim dişi diye eklediğim severumlardan birisi galiba bu sefer gerçekten dişi.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 23:20
Fotoğraflar çok kaliteli Muzaffer abi , tebrikler. Balığında hayırlı olsun. Aklıma makinayı aldığın ilk gün geldide ışık sorunu vardı biraz , çok uğraşmıştın düzeltmek için.
Şimdi çok süper fotoğraflar çekiyorsun.
Tebrikler.
Tebrikler.
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2009 23:49
Muzaffer akvaryum dekoru konusundaki yeteneğini biliyorduk; ancak son görüntüler fotoğrafçılıkta da oldukça iyi olduğunu gösteriyor.
Erdal Hoca 2009-02-27 23:49:28
Güzel pozlar, güzel balıklar...
Tebrikler,
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 13:24
Muzaffer Bey,
Balıklar da fotoğraflar da şahane...Özellikle 2 numaralı fotoğrafa bayıldım. Tebrik ederim sizi.
Balıklar da fotoğraflar da şahane...Özellikle 2 numaralı fotoğrafa bayıldım. Tebrik ederim sizi.
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 22:08
Merhabalar.
Tank cidden şahane oldu. Aldığın albino oscarın bitkilerle bir derdi olacağını sanmıyorum. Bilhassa bitki ile büyüdükçe hiç sorun yaşatmaz hale gelecektir.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 22:17
[QUOTE=_ albatros _]Fotoğraflar çok kaliteli Muzaffer abi , tebrikler.
Balığında hayırlı olsun. Aklıma makinayı aldığın ilk gün geldide ışık
sorunu vardı biraz , çok uğraşmıştın düzeltmek için.
Tebrikler.
[/QUOTE]
Selam,
Mertcan, teşekkür ederim.
Makineyi ilk aldığımda, cidden zorlanmıştım. Sağolsun, Eren ve Umut ilgilendi bizimle de şimdi az çok iyi çekim yapabiliyorum Fırsat buldukça sürekli kurcaladım ve sonuçlar fena da değil hani
[QUOTE=Erdal Hoca]Muzaffer akvaryum dekoru konusundaki yeteneğini biliyorduk; ancak son görüntüler fotoğrafçılıkta da oldukça iyi olduğunu gösteriyor.
Selam,
Erdal abi, o sizin gözünüzün güzelliği. Beğenebiliyorsanız ne mutlu bana
[QUOTE=flagellum]Muzaffer Bey,
[/QUOTE]
Selam,
Çağrı Bey, teşekkür ederim.
Yoksa sizde, gizli amerikancı mısınız? Astronotları sever misiniz? Çok şımarıklar çok
[QUOTE=rastlantısal]Merhabalar.
Selam,
Ümit, dün neredeydin bakim sen
Aslında, beni şaşırtan bitki ve küçük balıklarla hiç ilgilenmemesi. Kardinal neon ve kırmızı burun yanından geçiyor hiç umrunda bile değil. Şimdilik geçiş üstünlüğü veriyor Ya iyi besliyorum ya da henüz ufak.
Bitki konusuna gelince, bazen acaba çakma astronut mu diyorum içimden Gerçi, bitki ve astronotu ilk kez bir çatı altında buluşturuyorum. Büyüdükçe bitkilerle iletişimi bakalım nasıl olacak.
Saygılar,
Tebrikler.
[/QUOTE]
Selam,
Mertcan, teşekkür ederim.
Makineyi ilk aldığımda, cidden zorlanmıştım. Sağolsun, Eren ve Umut ilgilendi bizimle de şimdi az çok iyi çekim yapabiliyorum Fırsat buldukça sürekli kurcaladım ve sonuçlar fena da değil hani
[QUOTE=Erdal Hoca]Muzaffer akvaryum dekoru konusundaki yeteneğini biliyorduk; ancak son görüntüler fotoğrafçılıkta da oldukça iyi olduğunu gösteriyor.
Güzel pozlar, güzel balıklar...
Tebrikler,
[/QUOTE]Selam,
Erdal abi, o sizin gözünüzün güzelliği. Beğenebiliyorsanız ne mutlu bana
[QUOTE=flagellum]Muzaffer Bey,
[/QUOTE]
Selam,
Çağrı Bey, teşekkür ederim.
Yoksa sizde, gizli amerikancı mısınız? Astronotları sever misiniz? Çok şımarıklar çok
[QUOTE=rastlantısal]Merhabalar.
Tank cidden şahane oldu. Aldığın albino oscarın bitkilerle bir
derdi olacağını sanmıyorum. Bilhassa bitki ile büyüdükçe hiç sorun
yaşatmaz hale gelecektir.
Saygılarımla.
[/QUOTE]Selam,
Ümit, dün neredeydin bakim sen
Aslında, beni şaşırtan bitki ve küçük balıklarla hiç ilgilenmemesi. Kardinal neon ve kırmızı burun yanından geçiyor hiç umrunda bile değil. Şimdilik geçiş üstünlüğü veriyor Ya iyi besliyorum ya da henüz ufak.
Bitki konusuna gelince, bazen acaba çakma astronut mu diyorum içimden Gerçi, bitki ve astronotu ilk kez bir çatı altında buluşturuyorum. Büyüdükçe bitkilerle iletişimi bakalım nasıl olacak.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2009 22:29
Aslında oscar, habitatından bitkilere aşina. Küçük balıklara şimdilik dokunmuyor. Ağzına sığabileceği boya geldiğinde av partilerine başlayacaktır.
Saygılarımla.