masamdaki akvaryumum
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 15:13
Fotoğraf:
Boyut (cm): 50*33*23
Kapasite (litre): 37
Canlılar: 20 adet brichardi yavrusu
Malzemeler: atman f-102 ic filtre, hava tasi, 100luk isitici
Akvaryum Bakımı: haftalik su ekleme
Kullanılan Yemler: sera vipan, prodac bitki, artemia, kan kurdu
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Boyut (cm): 50*33*23
Kapasite (litre): 37
Canlılar: 20 adet brichardi yavrusu
Malzemeler: atman f-102 ic filtre, hava tasi, 100luk isitici
Akvaryum Bakımı: haftalik su ekleme
Kullanılan Yemler: sera vipan, prodac bitki, artemia, kan kurdu
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
merhabalar herkese, 2-3 aydır akvaryum ile uğraşıyorum, ilk akvaryumum 10 lt lik ufak bir akvaryumdu, gurami, vatoz, kılıçkuyruk, çöpçü gibi balıklardan oluşan karma akvaryumum vardı. sonra listede yer alan akvaryuma geçip 4 çöpçülü 5-6 adet canlı doğuranla bir maceraya atıldım, 1buçuk ayda 30 civarında balık oldu onları da arkadaşlara verdim ve brichardiye geçtim.
Asıl amacım bu ufak akvaryumlarla ne kadar becerebileceğimdi, 1 cm olarak aldığım brichardilerim 3 cm kadar oldu. su kalitesi oldukça iyi. iş yerinde çoğu arkadaşım özeniyor. iyi kötü tüm yorumlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 15:27
Bence süper,ayrıca böyle bir iş yerine can kurban :)
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 15:29
Litreniz kabaca 37 litre buna taş kaya eklersek kafadan 30 litre olarak düşünün. Litreniz problem degil suan ama ileride kavgalar cok yasarsiniz ve akvaryumun kapagi yoksa is yerine geldiginizde masanizda atlamis balik bulmak yuzde 80 kapak var ise baskin erkek elbet diger erkekleri öldürecektir. :-) size soyle diyim brichardi cabuk depresyona strese girer ve tahamülü yoktur agresiftir. Ayrica 20 balik var ve 3 cm demissin tanesine 3 litre yer ayirsan 60 litre eder suan zaten dar bi yerdeler. sana tavsiyem akvaryum tabanini genislet biraz imkanin varsa masan uygun gibi sanki. 50 60 litreye cikarirsan iyi olur. Daha sonra baliklarin eş tutacaklar tuttuktan sonra diger baliklar cikarman lazim cikarmazsan zaten öldürür erkek. Ama dediklerimi yaparsan ondan sonra yavru almaya bile baslarsin.
Ek olarak dekor olarak kaya kullanman cok iyi olmuş. İleriki zamanlarda koşeye yiginti seklinde yaparsan yavru alman kolaylasir
Ek olarak dekor olarak kaya kullanman cok iyi olmuş. İleriki zamanlarda koşeye yiginti seklinde yaparsan yavru alman kolaylasir
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 15:36
Merhaba Hasan Bey; öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim. darlık konusunda çok haklısınız, şöyle bir düşüncem var eş tutan 2 erkeğim ve eşleri hariç hepsini çıkartmayı düşünüyorum.taşlar konusunda ise 2 farklı köşeye taşları koyup ailelere oralarda bakacağım. ayrıca mayıs ayında evleneceğimden evime 300 litrelik bir akvaryum kuracağım temmuz gibi, 2 ayda 5-6 cm ye geleceği için balıklar oraya transfer edebilirim diye düşünüyorum.
Samet, Kadir ve Ercan Beylerde iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2013 15:40
Peki. O zaman 10 numara olur:-) yanina meleagris yada diger kabukcul turlerini ekleyebilirsiniz ama 1 erkek 2 disi daha iyi olur.
http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_kabukcullari_ve_digerleri_k665637.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/tanganyika_kabukcullari_ve_digerleri_k665637.asp
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2013 12:22
Tek kelime ile bayıldım
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2013 13:20
Akvaryum hacminizin 20 brichardi için dar olduğu bir gerçek, ama siz bu hobiyi işyerinize taşıyacak kadar tutkuyla yapıyorsanız zaten o akvaryumu yakında büyütürsünüz. :)
Bu arada tabanda tek renk kum kullanmayı düşünmez miydiniz?
Şahsi fikrim o şekilde daha güzel olacağı yönünde, ama zevk meselesi tabi, bu şekilde de güzel.
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 14:24
Taşlar deniz akvaryumuna benzetmiş akvaryumunuzu ayrı ve güzel bir hava katmış.
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2013 15:17
Bilgisayara odaklanamayacağınızdan dolayı uygun olmamış :) Ammavelakin, beklemek gerektiren bilgisayar işlemlerinde de güzel geçecek vakitler sizinle :)
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 12:20
harika tebrik ederim eş tutanlar ayrılınca daha iyi olacak sanırım..