Meleklerle ilgili sorularınıza cevaplar
Allah razı olsun sizden Mutlu Hocam!
Benim sorum şimdilik yok. 13 sayfayı melek beslemeye yeni başlayan biri olarak tek tek noktasına virgülüne varana kadar okudum. Arkadaşlar herşeyi sormuş sizde açık açık yazarak bilgilerinizi adeta sabırlı bir öğretmen gibi anlatmış, öğretmişsiniz.
Herkesin ve kendi adıma size teşekkür ederim...
Sizin öncülüğünüzde konuya soruları ile bilgi katmaya aracı olan herkese sağlıklı akvaryumlar, kayıpsız yavrular, bereketli yumurtalar ve mutlu bir hobi dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tam damızlık olan dişi ile henüz yeni damızlık altı erkek eşleşti. Yanlarını başka balık yaklaştırmıyorlar. Sorum şu; dişi neredeyse erkeğin 1.5 katı daha büyük ve iri...
Bu iki balığın eşleşmesinden sağlıklı yavru alabilir miyim? Yoksa büyük olan dişiyi çıkartmalı mıyım?
Benim değerlilerim gerçekten emin ellerde :) Bunu farketmek benim için güç olmadı :) Amin inşallah herşey gönlünce olur Ufuk Bey :)
Mutlu Hocam selamlar,
Bundan 15 - 16 ay önce sizden 10-12 tane yavru melek almıştım. Ufak tefek kayıpları saymazsak hepsi büyüdüler maşallah. Dün akşam üzeri içlerinden iki tanesi akvaryumun arka fonunu temizlemeye başladı. 1-2 saat sonra ise dişi olan yumurta dizmeye başladı (ki bunun çok güzel ve heycanlı bir olay olduğunu yaşayınca anladım). Erkek de dizilen yumurtaların üzerinden geçiyor du ki, ne olduysa o sıra oldu, akvaryumda savaş çıktı :)
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=PUtbf3eclPE[/VID]
Aslında koruma güdülerinin gelişimi için ana tankta bırakalım 1 - 2 kez yumurtlasınlar savşsınlar diye düşünsem de, dayanamadım ve çifti hemen elimdeki 50-60 LT lik bir kabine aldım. Önce çok şaşırdılar, yerlerini yadırgadılar, alışırlar herhalde diye düşündüm. Bu arada hemen arabaya atladım ve akvaryumcudan bir pipo filtre ile hırdavatçıdan da 1 adet fayans aldım. Isıtıcıyı 26 -27 dereceye ayarladım.
1 saat kadar yumurtlamalarını bekledim (yumurtlama sırasında akıntı olmasın diye filtreyi kapatabilmek için bekledim) fakat çiftin ilgisi çok dağılmış ve bu yeni yerlerinde biraz paniklemişlerdi. Sonrasında dışarı çıkmam gerekti ve 2-3 saat sonra eve geldiğimde çiftin yumurtladığını ve yumurtaların başından ayrılmadıklarını gördüm :)
Melekler yumurtalar mantarlaşmasın diye sık sık yumurtaların üzerinden geçip göğüsleriyle akıntı yaratıyorlar, müthiş bir olay :)
Ben önlem olarak yumurtaların üzerine 2 ml metilen mavisi sıktım. Bir de debisi çok düşük bir motoru yumurtalara hafif hafif akıntı yapacak şekilde yerleştirdim. bu akıntıyı sağladıktan sonra yumurtaların üzerinden geçmeyi çok çok azalttılar. herhalde akıntıyı yeterli buldular.
Bir de su kirlenmesin diye yemlemeyi çok çok azalttım, günde 5-6 adet tetra bits granül atıyorum, zaten onu da hemen silip süpürüyorlar :)
Yavruları anaçlar ile birlikte büyütmeyi istiyorum çünkü şimdilik çok iyi anlaşıyorlar ve güzel bakıyorlar.
Hocam bundan sonra neler olacak, ne yapmam gerek?
1) tam olarak ne zaman artemia vermeye başlamalıyım, yavrular discuslarda olduğu gibi ana babasının sırtına geçip onların mukozasından mı beslenecekler 8-10 gün kadar? Yoksa yüzmeye başlar başlamaz artemia vermeli miyim?
2) artemia nın miktarı 150-200 yavru için nekadar olmalı? Günde 2 kez verebiliceğim yeterli olur mu ?
3) geceleri ortamda ışığı yanık bırakayım mı ?
4) şu an yumurta halinde oldukları için hiç su değişimi yapmıyorum, sadece dip çekim yapıp pislikleri temizliyorum. Su değişimi yapmaya ne zaman başlayayım?
Şimdiden çok teşekkürler, gelişmeleri bildirmeye devam edeceğim..
Mutlu Hocam selamlar,
Bundan 15 - 16 ay önce sizden 10-12 tane yavru melek almıştım.
Hocam bundan sonra neler olacak, ne yapmam gerek?
1) tam olarak ne zaman artemia vermeye başlamalıyım, yavrular discuslarda olduğu gibi ana babasının sırtına geçip onların mukozasından mı beslenecekler 8-10 gün kadar? Yoksa yüzmeye başlar başlamaz artemia vermeli miyim?
2) artemia nın miktarı 150-200 yavru için nekadar olmalı? Günde 2 kez verebiliceğim yeterli olur mu ?
3) geceleri ortamda ışığı yanık bırakayım mı ?
4) şu an yumurta halinde oldukları için hiç su değişimi yapmıyorum, sadece dip çekim yapıp pislikleri temizliyorum. Su değişimi yapmaya ne zaman başlayayım?
Şimdiden çok teşekkürler, gelişmeleri bildirmeye devam edeceğim..
[/QUOTE][QUOTE=Umut Başar] Mesleğinizi bilmiyorum araştırmadım ancak öğretmen olmak için illaki üniversitelerin 4 yıllık öğretmenlik bölümlerinden mezun olmak, bu bölümlerden diploma almak, bir okul, dersane, kurs gibi yerlerde çalışmak gerekmez, gönül gerekir.
Allah razı olsun sizden Mutlu Hocam!
Benim sorum şimdilik yok. 13 sayfayı melek beslemeye yeni başlayan biri olarak tek tek noktasına virgülüne varana kadar okudum. Arkadaşlar herşeyi sormuş sizde açık açık yazarak bilgilerinizi adeta sabırlı bir öğretmen gibi anlatmış, öğretmişsiniz.
Herkesin ve kendi adıma size teşekkür ederim...
Sizin öncülüğünüzde konuya soruları ile bilgi katmaya aracı olan herkese sağlıklı akvaryumlar, kayıpsız yavrular, bereketli yumurtalar ve mutlu bir hobi dilerim... [/QUOTE]
[QUOTE=ELPRESACANARİO]Bende 1 çift melek var ve bu balıkların daha heybetli görünmesini istiyorum. Erkek kafa filan yapmadı. Bunu nasıl sağlayabilirim? Akvaryumda sadece bu ikisi olduğu için mi kafa yapmadı acaba?[/QUOTE]
[QUOTE=ict3055]Merhaba arkadaşlar, akvaryumda 4 tane damızlık altı boy. 1 tane de tam damızlık inci gövde melek balığı var.
Tam damızlık olan dişi ile henüz yeni damızlık altı erkek eşleşti. Yanlarını başka balık yaklaştırmıyorlar. Sorum şu; dişi neredeyse erkeğin 1.5 katı daha büyük ve iri...
Bu iki balığın eşleşmesinden sağlıklı yavru alabilir miyim? Yoksa büyük olan dişiyi çıkartmalı mıyım?
[/QUOTE]
[QUOTE=FerhatKaya]Merhaba. Benim merak ettiğim acaba diyelim ki pinoy ghost ve silver melek yavrularını bazıları pinoy ghost bazıları silver mı oluyor yoksa kırma mı oluyor yavrular ? Birde şuan 7 adet meleğim var eş tutmadılar hala. Acaba eş tutmaları için ne tür kıriteler önemlidir ? Sürekli renkleri soluk balıklarım acaba nedeni nedir ? Çok soru sorup başınızı ağrıtmamışımdır umarım :)[/QUOTE]
[QUOTE=evciler] Mutlu son, 4. batım yumurtalar çıktı ve serbest yüzüşe geçti.